Coca-Cola sub microscop:aceste dovezi vor pune punctul dubiilor tale

În anul 2006 în Turcia, pentru prima dată în lume, a început procesul judiciar referitor la conținutul acestei băuturi. Pe eticheta sticlei de obicei scrie, că Coca Cola conține zahăr, acid fosforic, cofeină, caramelă, acid carbonic și un oarecare <>. Anume acesta a creat suspiciune consumatorilor. Și compania Coca-Cola a fost nevoită să dezvăluie secretul, din ce într-adevăr este făcută cola. Asta s-a dovedit a fi lichidul, obținut din insectele Cochineal.
Coșenila este insecta, ce trăiește pe insulele Canare și în Mexic. Este o insectă ce se lipește cu trompa sa mică de plantă, și absoarbe tot sucul și nu se mișcă niciodată din loc. Pentru coșenilă sunt create câmpuri speciale, iar aceste insecte sunt culese de către locuitorii din acele saturi… Din femele și ouă se extrage pigmentul sub denumirea de carmin, care dă culoare coca-colei. Coșenila în mod uscat arată ca stafidele, dar de fapt sunt insecte.

Acum știi ce înseamnă cuvântul <> din denumirea băuturii. Iar în continuare vei afla ce se ascunde sub cuvântul <>. Pentru asta trebuie să ne întoarcem la istoria unui angajat, care 23 de ani a lucrat la fabrica Coca-Cola.
Materia primă pentru cola este rădăcinile de lemn dulce, cu aceste rădăcini se hrănesc diverse mamifere, inclusiv și șoarecii. Companiile mari adună aceste rădăcini în cantități foarte mari cu ajutorul excavatoarelor. Odată cu strângerea acestor rădăcini în cantități atât de mari, ei nu sunt în stare să aleagă conținutul.

Deaceea, rădăcinile de lemn dulce sunt presate împreună cu tot ce este printre ele. Abia după asta rămășițele de blană, labe și altele sunt alese.

Datorită faptului că băutura are nuanță întunecată, nu se observă că în ea sunt prezente sângele și lichidul gastric al șoarecilor. Desigur, companiile gigante, ce produc cola, încearcă să neutralizeze substanțele dăunătoare cu ajutorul chimicatelor. Timp de 23 de ani angajatul ce a relatat această istorie, nu a băut nici un pahar de cola.

În continuare trage concluzia singur.

Cercetătorii din Washington au descompus pe componente unul din ingredientele coca-colei. S-a dovedit, că caramela – nu e doar zahăr topit, ci un amestec chimic dintre zahăr, amoniac și sulfiți, obținuți prin presiune și temperaturi înalte. Acest amestec poate duce la cancer la plămâni, ficat, glandă tiroidă și leucemie.

Iar lichidul insectei Coșenilă – carmin în genere nu a fost certificată, deaceea în multe țări este interzisă producerea coca-colei.

Cum reacționează organismul la Coca-Cola?

După 10 minute.

10 lingurițe de zahăr vor da lovitura spre sistemul tău (asta e norma zilnică recomandată). Nu îți este greață pentru că acidul fosforic inhibă acțiunea zahărului.

După 20 de minute.

Va avea loc un salt al insulinei în sânge. Ficatul transformă zahărul în grăsimi.

După 40 de minute.

Absoarberea cofeinei a luat sfârșit. Pupilele tale se vor mări. Tensiunea arterială se va mări, pentru că ficatul elimină mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină se blochează, prevenind somnolența.

După 45 de minute.

Corpul tău va mări producerea hormonului dopamină, care stimulează centrul plăcerii în creier. Astfel de principiu de acțiune îl are și heroina.

După o oră.

Acidul fosforic combină calciul, magneziul și zincul în intestin, accelerând metabolismul. Se mărește eliminarea calciului prin urină.

După mai mult de o oră.

Acțiunea diuretică intră în joc. Se elimină calciul, magneziul și zincul, care se conțin în oasele tale, precum și natriul, electrolitul și apa.

După mai mult de o oră și jumătate.

Devii agitat și leneș. Toată apa care se conține în coca-cola, se elimină prin urină.

Conținutul concret al produsului reclamat Coca-Cola Light fără cofeină: Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951, E338, E330, Aromas, E211.

Iată ce înseamnă doar câteva dintre ele și ce efect asupra organismului au:

Aqua carbonated – apă carbogazoasă. Prezența dioxidului de carbon în apă stimulează secreția gastrică, crește aciditatea sucului gastric și provoacă flatulență – eliberarea abundentă de gaze.

E952 (Cyclamic Acid and Na, K, Ca salts) – acid ciclamic și sărurile ei de sodiu, potasiu și calciu. Înlocuitor de zahăr. Acid ciclamic – substanță chimică sintetitică. Doza admisibilă: 0.8 g în 24 de ore.

E950 (Acesulfame Potassium) – este de 200 de ori mai dulce decât zaharoza. Conține eter metilic, care afectează activitatea sitemului cardiovascular, și acid aspartic, care stimulează sistemul nervos și poate provoca dependență. Doza admisibilă: 1 g în 24 de ore.

E338 (Orthophosphoric Acid) – inflamabil și exploziv. Provoacă iritarea ochilor și a pielii. Împiedică absorbția calciului și a fierului în organism, ce duce la slăbirea structurii oaselor, osteoporoză.

În ultimele cercetări efectuate de profesorul în domeniul biologiei moleculare și a biotehnologiei de la Universitatea Sheffield (MareaBritanie) Peter Piper s-a demonstrat, că astfel de combinație între aceste substanțe chimice aduce daune grave ADN-ului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata