Cum afli cine te-a spionat pe Facebook? E semnul cel mai clar! Iată aici secretul:

Probabil că toată lumea ar dori să știe cam care sunt oamenii care le-au spionat profilul de Facebook în ultima perioadă, însă foarte puțini sunt cei care știu că există și un truc extrem de eficient prin care pot afla asta, în numai câteva secunde. Dacă aveai impresia că poți arunca un ochi pe profilul persoanei pe care o placi sau pe pagina fostului partener fără să lași urme, te-ai înșelat amarnic! Există o opțiune pe Facebook prin care te poți da singur de gol.

Până acum puteai sta liniștit să te uiți la poze și tot ce trebuia să eviți ca să nu te dai de gol că spionezi profilul cuiva era să nu atingi butonul de Like. Acum, după modelul celor de la Instagram, Facebook a introdus opțiunea „Stories”, prin care un utilizator transmite tuturor un mesaj sau o poză, conținut valabil timp de 24 de ore.

Cum îți dai seama cine ți-a spionat profilul de Facebook? Dacă vrei să vezi cine ți-a spionat profilul, atunci tot ce ai de făcut este să cauți secțiunea „Stories” și să vezi cine ți-a vizualizat conținutul din ziua respectivă. Așa îți vei putea da seama cine te-a urmărit, deși nu vorbiți des sau nu sunteți prieteni.

Dar aceasta nu este singura variantă. Conform site-ului Science 2.0 este suficient să apeşi tasta F5 atunci când eşti pe pagina profilului tău, iar cei care îţi apar în caseta „Friends”, cea din dreapta, sunt prietenii care au accesat profilul tău în ultima perioadă.

Dar asta nu este singura variantă pentru a afla cine te urmăreşte. Atenţie! Nu poţi apela la acest truc în browserul Opera, aşa că optează pentru Internet Explorer, Mozilla sau Google Chrome.

1. Du-te pe pagina profilului tău, pe zona gri din stânga Timeline-ului şi apasa click dreapta, alegând apoi opţiunea „View Page Source”. Îţi va apărea o nouă fereastră, în care vei vedea o înşiruire haotică de litere şi cifre – nu te speria, nu trebuie să ştii cod HTML!

2. Apasă CTRL + F (funcţia „find” în browser) şi scrie: „InitialChatFriendsList” (fără ghilimele). Îţi va apărea o altă înşiruire, de data aceasta de numere. Acelea sunt codurile atribuite profilelor de Facebook ale prietenilor care îţi vizitează pagina.

3. Copiază un număr (fără -0, -1, -2 sau -3 de la sfârşit, dacă există, şi fără ghilimele) şi du-te în fereastra cu profilul tău. Înlocuieşte numele de profil cu numărul respectiv, şi vei fi imediat redirecţionată către pagina prietenului în cauză. Codurile respective sunt puse în ordinea descrescătoare a vizitelor făcute pe profilul tău, aşa că primul va fi al persoanei care îţi urmăreşte cel mai des pagină, iar ultimul al persoanei care se uita cel mai rar la profilul tău.

Pentru cei care nu știu există și o aplicație ce, odată instalată, îți arată cine te-a scos din lista de prieteni de pe Facebook! Aceasta se numește delete.io.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata