Cum alegi corect anvelopele potrivite pentru mașina ta

Atunci când se apropie iarna, ca șofer, te gândești să o întâmpini cum se cuvine, mai exact cu anvelope de iarnapotrivite. De ce sunt atât de necesare anvelopele de iarnă? În primul rând sunt concepute pentru a fi folosite în condiții dificile și pentru a oferi șoferului siguranța de care are nevoie la volan. În al doilea rând, oferă mai mult control vehiculului, cât și o stabilitate optimă, atât pe carosabil umed, cât și pe gheață sau zăpadă. Acestea sunt caracteristici speciale, de care mașina ta are nevoie în mod expres în sezonul rece.

Dacă ești șofer, clar ai nevoie de un set complet de cauciucuri conceput special pentru sezonul rece. Pentru a ști ce cauciucuri să achiziționezi îți recomandăm să te documentezi mai întâi și să analizezi aspectele cele mai importante, care te vor ajuta să decizi ce produs este mai bun. De aceea îți oferim un top al acestor cauciucuri, bazat pe niște caracteristici bine definite care te vor ajuta să iei o decizie mai bună atât pentru tine, cât și pentru autoturismul tău.

Fiecare an aduce o creștere masivă a industriei anvelopelor datorită gradului de civilizație rutieră. De aceea fiecare distribuitor de anvelope caută să aducă pe piață cele mai populare dimensiuni de cauciucuri, introducând sub lupă cele mai cunoscute modele de anvelope disponibile în Europa.

Conform testelor realizate de clubul automobilistic german ADAC, am aflat care sunt cele mai populare dimensiuni de cauciucuri care oferă o stabilitate și aderență extraordinare chiar și în condiții grele. Aceste teste ADAC au ca scop stabilirea caracteristicilor acestor cauciucuri pe carosabil acoperit cu gheață, cât și aspecte legate de zgomot și confort, consum și uzură. Ca șofer vă doriți un drum sigur și plăcut!

Dacă ești propietarul unui turism și ești în căutarea unor cauciucuri care să te mulțumească, la un preț pe care să ți-l poți permite, atunci un set de anvelope iarna 195 65 r15 este exact ce îți trebuie.

Prima caracteristică și cea mai importantă este dimensiunea, indicat fiind să consulți cartea mașinii și să respecți dimensiunile specificate acolo. În cazul acestui set de anvelope iarna 195 65 r15 banda de rulare are o lățime de 195 mm, raportul dintre înălțimea și lățimea secțiunii fiind de 65%.

Acest tip de anvelope iarna 195 65 r15, cu un indice de zgomot de 68 decibeli, sunt concepute astfel încât să îți asigure un condus sigur cât și o tracțiune bună pe șosele umede sau acoperite de polei. Setul de anvelope iarna 195 65 r15 a fost special conceput pentru autoturismele compacte, de familie. Acest set de anvelope iarna 195 65 r15 poate rula cu o capacitate de încărcare maximă de 560 kilograme pe fiecare roată în condiții de siguranță și cu o viteză maximă de 190 km/h în condiții de siguranță.

Dacă ai o mașină de dimensiuni mici este important să ții cont de tracțiune și de aderență. Pentru cea mai bună performanță este indicat să alegi setul de anvelope 205 55 r16 cu valori cuprinse între 80-90, prevăzut cu fante mai adânci și margini ascuțite, ce oferă un nivel crescut al tracțiunii.

Cu un compus special al cauciucului, mai exact un amestesc de elastomeri îmbunătățiți cu siliciu, setul de anvelope 205 55 r16 oferă o aderență crescută și un demaraj excelent atât la drumuri înghețate cât și pe zăpadă.

Datorită țintelor de pe cauciuc acest set de anvelope 205 55 r16 oferă un plus de siguranță pe drumurile unde nu a fost presărat material antiderapant.

Setul de anvelope iarna 195 60 r15 este cel mai popular în rândul șoferilor și permite manevrarea ușoară a autoturismului. Acest set de anvelope iarna 195 60 r15 este foarte ușor de recunoscut datorită diferitelor modele și forme care se regăsesc pe suprafața cauciucului.

Aspectul de pe suprafata acestui set de anvelope iarna 195 60 r15 este format din linii orizontale și verticale, ce formează un V și au ca scop împingerea apei pe părțile laterale ale mașinii, în timp ce zimții mici si deși vor oferi o aderență bună.

Acest tip de anvelope iarna 195 60 r15 fac față la o viteză de rulare de 190km/oră și au un indice de zgomot de nivel mediu.

Setul de anvelope iarna 185 65 r14 oferă cea mai buna tracțiune, aderență sporită pe carosabil umed, dar și o rezistență mare la viteze ridicate.

Pentru a vă putea deplasa cu autoturismul în deplină siguranță pe carosabilul acoperit de ninsoare și polei, este indicat să achiziționați acest tip de anvelope iarna 185 65 r14. Datorită rezistenței la rulare, setul de anvelope iarna 185 65 r14 vă oferă posibilitatea să economisiți carburant, oferind un consum de combustibil mai mic cu 0,14 litri la sută de kilometri parcurși și poate frâna bine în condiții de umiditate.

Acest tip de anvelope iarna 185 65 r14 se încadrează în clasa de viteza T și poate rula cu o viteză de 190 km/h în condiții de siguranță.

Pentru mai multe informații pentru fiecare anvelopă în parte, magazinul online Anvelo-One.ro, vă poate ajuta cu descrieri amanuntite si sfaturi despre cele mai bune cauciucuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata