Cum arata cea mai scumpa Dacie din istorie. La volanul ei a stat, candva Nicolae Ceausescu

Ovidiu Magureanu iubeste foarte mult masinile clasice. Pasiunea l-a impins sa cumpere o Dacie veche, cu 6 ani in urma. Gasise automobilul pe un site de anunturi si l-a achizitionat pe suma de 1.500 de euro.

Intamplarea absolut incredibila l-a facut celebru si peste hotare, iar presa straina i-a relatat povestea. „Era in Bucuresti, iar cel care o vindea nu stia povestea ei”, a spus romanul, potrivit telegraph.co.uk.

Inca din primele momente in care a aflat ca respectiva Dacie 2000 ii apartinuse lui Nicolae Ceausescu, sau ca insusi conducatorul s-a aflat la volan, romanul si-a dat toata silinta si a readus masina la viata.

„Nu sunt un mare fan al lui Ceausescu, nu a fost un om bun, dar dintr-un punct de vedere istoric, imi place faptul ca detin aceasta masina. Am numit-o Tovarasa”, a mai spus Ovidiu Magureanu.

La o perioada de cand si-a cumparat o Dacie veche, tanarul a fost abordat de unul dintre fostii soferi ai lui Nicolae Ceausescu, la o expozitie de masini. Acestia i-au confirmat vca masina chiar i-a apartinut candva dictatorului.

„Am fost socat cand m-a gasit, a auzit de expozitie, stia ca voi fi acolo si a venit special sa vada masina. Mi-a spus ca gaurile din bord erau facute pentru armele securitatii si ca pilotul automat nu a functionat niciodata. Nici acum nu functioneaza”, a mai povestit romanul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata