Cum barbatii isi distrug femeile si de ce isi pierd iubitele?

Noi suntem deja obisnuiti sa auzim ca femeia este pazitoarea caminului familial, asa este organizata societatea noastra. Dar uneori se poate crea o impresie eronata cum ca fericirea si trainicia familiei depind exclusiv de masura in care femeia isi indeplineste indatoririle de sotie.

Barbatii fireste vor sa vada in femeia lor o buna gospodina, o mama grijulie pentru copii si nu in ultimul rand un prieten de viata. Dar unii dintre ei nu inteleg ca sarcina de a asigura familia cu resurse financiare nu le epuizeaza rolul de cap al familiei.

Multi barbati cu functie inalta, afacere proprie, masina scumpa si alte bunuri materiale considera ca aici se termina obligatiile lor barbatesti. Unii dintre acestia isi pot permite sa lipseasca de acasa zile intregi, sa cheltuie banii fara sa se consulte sau in general sa acorde o atentie superficiala familiei, crezand ca totusi isi indeplinesc 100% sarcinile legate de familie.

Bineinteles pentru o relatie sanatoasa in familie asa ceva este inadmisibil. La un astfel de comportament femeile pot reactiona destul de aprins, incep certuri, scandaluri, isterici etc. Daca barbatul are o minima intelepciune atunci el intelege ca trebuie sa faca anumite schimbari de atitudine, dar de multe ori lucrurile raman la fel, cu timpul certurile transformandu-se in dizgratie, nepasare si chiar ura.

Barbatul care asigura familia din punct de vedere material, dar sufleteste nu este prezent acolo, nu vede si nu simte atmosfera din camin, nu este la curent cu trairile sotiei, de fapt nu face nici un serviciu familiei. Chiar dimpotriva, familiile sarace din punct de vedere material, dar care isi asuma o armonie si o impreuna lucrare familiala, pot fi mult mai fericite decat casniciile carora nu le lipseste nimic din bunurile acestei lumi.

Femeile sunt fiinte foarte sensibile, iar neglijenta barbatului este foarte dureroasa. Cand femeia observa ca barbatul este preocupat de alte lucruri, ca se pierde contactul normal dintre soti, ca nu exista o minima dedicatie din partea barbatului, ea poate lua cele mai radicale decizii.

Sigur barbatul poate ramane nedumerit: “De ce a plecat? Eu am asigurat-o cu toate cele necesare si chiar mai mult de atat”. Singura lui sansa este sa inteleaga ca radacina acestei situatii este in atitudinea si viziunea lui asupra familiei, care nu reprezinta un simplu contract de vanzare-cumparare, ci este cea mai importanta relatie sociala din viata oricarui om.

Daca el va intelege si isi va asuma o schimbare reala de atitudine, va mai avea o sansa sa-si recupereze iubita si sa creeze impreuna o familie frumoasa. Altfel ea va fi pierduta pentru totdeauna din cauza neglijentei, indiferentei si nepasarii sale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata