Cum devii proprietar cu 2000 de RON. Satul unde casele costă cât un salariu mediu (Foto)

Pandemia și-a pus amprenta în viețile multor români. Foarte mulți au înțeles că își doresc cu totul altceva de la viitor și că trebuie să facă o schimbare majoră. În acest sens, mulți au renunțat la traiul de la oraș, alegând să se mute la țară, pentru liniște și peisaje de poveste. Există o localitate în România unde casele se vând contra unui salariu mediu pe economie.

Cum devii proprietar cu 2000 de lei
Într-un sat de lângă Sibiu, cu un peisaj care îți taie răsuflarea, casele se vând cu 2000 de lei. Pare incredibil, dar este adevărat. Cine vrea să facă o schimbare majoră are ocazia să cumpere o locuință la un preț derizoriu. Localitatea unde o proprietate costă cât un salariu mediu pe economie se numește Gherdeal și se află la limita cu județul Brașov. Se ajunge acolo pe ruta Valea Hârtibaciului, Sibiu – Agnita – Cincu – Bruiu – Gherdeal.

Cândva acest sat era însuflețit de 112 familie, dar acum mai are doar 7 locuitori. Mulți au ales să-și îndrepte pașii către oraș sau alte zone cu mai multe facilități. Pentru cineva sătul de haosul din marile orașe, mutarea, cel puțin pentru vacanță, într-o astfel de localitate, ar putea reprezenta o gură mare de aer proaspăt.

Gherdeal este un sat în comuna Bruiu din județul Sibiu, Transilvania, România care cuprinde 112 numere cadastrale, din care o biserică ortodoxă, o biserică săsească și o școală. Gherdealul a aparţinut călugărilor cistercieni care aveau o mănăstire fortificată la Cârţa.

Oradesibiu.ro notează că Maria Tiuț este una dintre cei 7 locuitori ai satului. Bătrâna spune că loc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata