Cum poți scăpa de infecțiile zonei intime cu doar 2 ingrediente din bucătărie

Infecțiile genitale încă sunt un subiect tabu. Toată lumea a auzit de ele și s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu o astfel de infecție, dar prevenția și testarea frecventă nu fac parte încă din obișnuință.

Infecțiile genitale reprezintă principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocând usturimi la urinare, mâncărimi, miros neplăcut, secreții anormale, arsură.

Candidoza: Candida albicans este o ciupercă ce trăiește aproape peste tot, inclusiv în corpul uman.

De obicei, sistemul imunitar ține sub control dezvoltarea excesivă a ciupercii. Infecția cu Candida albicans este cunoscută și sub denumirea de candidoză, candidoză vulvo-vaginală, vaginită candidozică sau infecție vaginală. Aproximativ 75% dintre femei fac o infecție vaginală cel puțin o dată în viață.

În 80-90% din cazuri, candidoza vulvo-vaginală este cauzată de o dezvoltare excesivă a ciupercii Candida albicans. De obicei, infecțiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurtă durată cu medicamente antifungice.

Cu toate acestea, există și remedii naturiste. Iată cum te poți trata cu bicarbonat de sodiu și ceai de mușețel. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri mușețel uscat / 1 litru apă / 3 linguri bicarbonat de sodiu.

Cum se prepară? Se pune apa la fiert până dă în clocot. Se adaugă mușețelul, se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Tot lichidul se pune într-un lighean și se fac spălături normale. Se poate adăuga și o lingură de oțet de mere. Este bine ca acest procedeu să se facă seara. Repetați procedeul până când simptomele dispar.

Alte beneficii ale ceaiului de mușețel: Ameliorează durerile de stomac și simptomele sindromului de intestin iritabil, precum și refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea și durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esențiale precum alfa-bisabolol și matricină, care au proprietăți antiinflamatorii.

De asemenea, ceaiul de mușețel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon și pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanțelor cu efect antibacterian și detoxifiant.

Mușețelul face minuni și în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii și anxietate. O ceașcă de ceai de mușețel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi și să ai un somn odihnitor. Dacă ai probleme cu dantura (gingivite, abcese dentare, stomatite, afte), infuzia de ceai de mușețel este ideală (se ține în gură infuzia călduță timp de 5 minute).

Pentru amigdalită sau dureri în gât, este recomandată gargara cu infuzie de mușețel de 3-4 ori pe zi, iar pentru tratamentul leucoreei (secreții albicioase dense, asociate cu un puternic prurit), sunt indicate spălăturile vaginale.

De asemenea, ceaiul de mușețel este eficient în tratarea colicilor bebelușilor, a diareii și a febrei, însă specialiștii pediatri recomandă un consult prealabil pentru a se stabili doza optimă. De regulă, se recomandă ca la copiii sub 5 ani să nu se administreze mai mult de jumătate de ceașcă de ceai de mușețel pe zi.

Bicarbonatul de sodiu: 1. Bicarbonatul de sodiu contra acidității stomacale, indigestiei și durerii în caz de ulcer: Majoritatea medicamentelor antiacide din farmacii conțin o anumită formă de bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu acționează prin intermediul neutralizării imediate a acidului stomacal, ajutând la calmarea acidității stomacale, a indigestiei și inclusiv a durerii în caz de ulcer.

Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor de stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzația de balonare și flatulența.

Doza recomandată în general este de jumătate de linguriță dizolvată complet într-o jumătate de pahar de apă și se ia din două în două ore (nu trebuie să luați mai mult de șapte jumătăți de linguriță în interval de 24 de ore sau trei lingurițe și jumătate dacă aveți peste 60 de ani).

Totuși, această soluție trebuie folosită ca tratament ocazional (și nu pe termen lung) și trebuie să aveți grijă să nu consumați cantități excesive, deoarece aceasta poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.

2. Bicarbonatul de sodiu contra pișcăturilor de insecte și contra eritemului cauzat de iedera sălbatică: Aplicați o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă pe pișcăturile de insecte pentru a calma senzația de usturime sau mâncărime. Puteți încerca de asemenea să frecați puțină pulbere uscată pe piele.

Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un remediu eficient pentru erupțiile cutanate și eritemul cauzat de iedera sălbatică. Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor ușoare, neutralizând toxinele și substanțele iritante de pe suprafața pielii.

3. Bicarbonatul de sodiu ca deodorant natural: Dacă doriți să evitați parabenii și aluminiul conținute din păcate în multe deodorante și antiperspirante din comerț, încercați un amestec din apă și puțin bicarbonat de sodiu. Această pastă poate fi un deodorant eficient și natural. Frecați puțin subțiorile cu acest amestec, iar apoi îndepărtați excesul.

4. Bicarbonatul de sodiu pentru revigorarea picioarelor obosite: acă aveți picioarele obosite și umflate, adăugați trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă pentru a vă detensiona astfel picioarele.

Puteți chiar freca ușor pielea picioarelor cu bicarbonat de sodiu pentru a le și exfolia. Veți simți în scurt timp efectele de îndepărtare a senzației de picioare grele și umflate. Puteți adăuga chiar și 2-3 picături de ulei esențial de mentă, eucalipt sau lavandă (sau orice alt ulei esențial preferați).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata