Cum răspunde Cezar Ouatu după ce fanii i-au reproşat că i-a fost ruşine să declare că e român la X Factor UK

Contratenorul Cezar Ouatu (38 de ani) a vorbit despre experienţa extraordinară de la audiţiile show-ului „X Factor UK“, în care a reuşit să impresioneze juriul şi publicul, şi a răspuns criticilor apărute după ce a declarat că este născut în România, dar a crescut în Italia.

Contratenorul Cezar Ouatu (38 de ani) a vorbit despre experienţa extraordinară de la audiţiile show-ului „X Factor UK“, în care a reuşit să impresioneze juriul şi publicul, şi a răspuns criticilor apărute după ce a declarat că este născut în România, dar a crescut în Italia.

Şi românii au fost extrem de mândri de reuşita cântăreţului şi s-au grăbit să-l felicite, însă unii i-au reproşat că s-ar fi ferit să recunoască faptul că este român. Nemulţumirea a pornit de la precizarea lui Ouatu de pe scena show-ului din Marea Britanie:

„M-am născut în România, dar am crescut în Italia“. Drept urmare, în momentul jurizării, vedetele au folosit şi câteva expresii în italiană. Acest aspect nu a trecut însă neobservat în România, iar fanii din ţară l-au taxat, fiind de părere că artistul a ales să facă acea precizare din cauza credinţei că românii nu sunt priviţi cu ochi buni în Marea Britanie, mulţi acuzându-l chiar că îi este ruşine de originile sale. „Cezar, te-am admirat şi te admir de mult! Dar m-ai dezamăgit! Ai uitat că eşti român şi ai crescut aici, în Ploieşti? Chiar îţi este aşa ruşine că eşti român? Când am fost la concertele tale ne spuneai ce mândru eşti de originile tale, de familia ta. Ce s-a schimbat? Succes în continuare, italianule!“, „Felicitări, dar sunt mâhnită pentru faptul că îţi este ruşine că eşti român!“, „Felicitări, dar să înţeleg că nu mai eşti român?“, „Unlike pentru minciuna ieftină servită celor din juriu“, „Respect pentru interpretare, însă ruşine pentru negarea faptului că eşti român. Asta înseamnă umilinţa românului în faţa străinilor!“, au fost doar câteva dintre comentariile celor nemulţumiţi de menţiunea lui Cezar Ouatu.

Prezent în emisiunea „Sinteza Zilei“, de la Antena 3, cântăreţul a clarificat acest aspect, precizând că în niciun caz nu îi este ruşine de faptul că este român sau de ţara sa, pe care o iubeşte şi o respectă. „Eu am spus că sunt româno-italian, am paşaport italian. Eu sunt din Ploieşti, dar am făcut Conservatorul la Milano. În această seară sunt aici, nu la Rai Uno. (…)

Am plecat dintr-un cartier din Ploieşti şi am ajuns în Italia, unde am şi studiat. Am stat 18 ani în Italia şi în 2013 m-am reîntors să reprezint România la Eurovision şi atunci am decis să rămân aici“, a declarat Ouatu la postul Intact.

Citeste mai mult: adev.ro/pfizgp

sursa: www.Adevarul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata