Cum să afli dacă ai telefonul urmărit. Cu acesti pasi simpli

Siguranța ar trebui să fie mereu o prioritate. Cu ajutorul unor mici coduri poți afla mai multe despre setările telefonului tău, dacă mesajele și informațiile tale sunt sau nu protejate sau dacă ești urmărit.

Iată câteva dintre cele mai importante coduri pentru smartphone-uri și niște instrucțiuni pentru cei care își fac griji că ar putea fi urmăriți:

*#21#

Cu ajutorul acestui cod poți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sunt deviate. Vei afla care e statusul diverseor tipuri de devieri și numărul către care e transferată informația. Această funcție e folosită cel mai adesea de parteneri geloși sau de părinți care încearcă să-și protejeze copiii. Bătrânii pot deveni victime dacă își împrumută telefonul unui străin pentru a da un telefon.

*#62#

Formează acest cod dacă vrei să afli unde sunt redirecționate apelurile, mesajele și datele tale dacă ți se pare că nimeni nu te poate contacta. Se poate întâmpla să fie redirecționate către unul din numerele operatorului.

##002#

Acesta este un cod universal pentru a încheia toate formele de redirecționare din telefonul tău. Ar fi o idee bună să îl folosești înainte de a folosi roaming, ca să nu-ți fie luați bani din cont pentru apeluri redirecționate automat către căsuța ta vocală.

*#06#

Cu ajutorul acestui cod poți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știi acest număr, îți poți găsi telefonul dacă cineva ți-l fură. Când e pornit, locația sa e transmisă automat către operatorul de rețea, chiar dacă în el este introdusă o altă cartela SIM. Dacă cineva îți cunoaște număru IMEI, pot afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului tău.

Folosește un Software Anti-Virus

Dacă folosești Android, ar trebui să verifici periodic dacă telefonul are viruși sau nu. PlaceRaider este unul dintre cele mai periculoase. Odată ce ajunge în telefon, face câteva fotografii zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care te afli și profită de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele strânse și parolele tale.

Cum te poți feri de infractori și spioni?

– Folosește aplicații de mesaje care sunt complet închise străinilor – Telegram, Chare, Wickr sau Signal.
– Gândește-te câtă informație e în regulă să împărtășești. Ai grijă când postezi fotografii ale copiilor.
– Nu-ți instala programe necunoscute, fii cu ochii pe aplicațiile dela instalate, nu deschidel linkuri nesigure și nu-ți conecta telefonul la rețele de wi-fi fără parolă care par dubioase.
– Site-urile și aplicațiile care se oferă să afle locația altor oameni nu sunt aproape niciodată de încredere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata