Cum sa citesti o eroare fara tester

Ti s-a aprins un martor in bordul masinii si nu stii ce inseamna si ce trebuie sa faci? In primul rand, tine cont de culoare. Daca martorul este verde, atunci totul e OK. Galben inseamna ca trebuie sa fii precaut si sa verifici cat mai repede problema, iar rosu iti spune ca e neaparat sa opresti, sa verifici si apoi sa ceri ajutorul cuiva specializat daca nu reusesti tu sa-i dai de cap.

Martorii de culoare rosie

Indica o problema care necesita atentie imediata. Altfel, exista riscul unor daune materiale sau corporale.

Daca esti in mers, parcheaza de indata ce poti, opreste motorul si remediaza problema.

Sistemul de franare

Acest martor se va aprinde daca exista o problema la sistemul de franare. Poate semnala o defectiune la pedala de frana, un nivel scazut al uleiului sau maneta de frana de mana trasa.

Probleme la racire

Indica o supraincalzire a temperaturii motorului. Opreste motorul si solutioneaza problema inainte de a porni din nou. Este posibil ca masina ta sa piarda lichid de racire. Nu mai porni motorul pana cand nu rezolvi problema.

Ulei motor

Becul de la ulei iti poate indica una dintre urmatoarele: o temperatura prea ridicata a uleiului, un nivel scazut al uleiului sau o presiune prea scazuta. Ultimele doua vrei sa le eviti cu orice pret. Nu de alta, dar costurile unei reparatii sunt foarte ridicate. Opreste motorul de indata ce vezi martorul de ulei aprins si rezolva problema.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata