Cum slăbești mâncând ce vrei

Una dintre cele mai eficiente diete, care face furori în întreaga lume, este cea a doctorului Michael Mosley, intitulată dieta 5:2, fasting diet sau dieta pe bază de post.

Dieta 5:2 nu prezintă niciun risc și nu este o cură de slăbire în sensul tradițional. Nu doar că te ajută să scapi de kilogramele în plus, ci și reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni.

Așadar, la această dietă nu ai niciun fel de restricție. Poți mânca ce vrei, însă doar 5 zile din 7, pe principiul cinci zile festin, două zile de chin.

Mănânci normal 5 zile pe săptămână, însă reduci caloriile în celelalte 2 zile. O femeie are voie să consume 500 de calorii, iar bărbații 600.

În acest fel, corpul nu resimte lipsa alimentației și nu depozietază calorii. În zilele de „înfometare” se ard toate grăsimile acumulate în celelalte 5 zile.

Metabolismul este accelerat, iar rezultatele apar imediat.

Beneficiile dietei 5:2

Nu este un meniu strict. Tu alegi ceea ce mănânci. E important să nu depășești numărul caloriilor alocat celor 2 zile de post

Nu simți senzația de foame și nu renunți la nimic

Această dietă reduce nivelul zahărului din sânge și duce la normalizarea nivelului de colesterol

Scade riscul de a dezvolta Alzheimer, cancer, diabet sau boli ale inimi

Cum se ține dieta 5:2

Dacă îți plănuiești meniul dinainte, atunci nu vei fi tentată să cazi pradă ispitelor culinare. În zilele de post, imparte mâncarea în 2-3 mese. Trebuie să treacă cel puțin 12 ore între ultima masă de seară și prima din următoarea zi.

Fii atentă ce mănânci în celelalte 5 zile! Ar trebui să renunți la produsele de tip fast-food, la cele de patiserie și la dulciuri. Este de preferat să alegi alimente sărace în grăsimi. Ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă și să te înfometezi. Mănâncă tot ce îți dorești, însă fă alegeri corecte!

Corpul are nevoie de minerale, proteine, carbohidrați și grăsimi, astfel că mesele ar trebui să fie variate. În cele două zile stricte, alege pește și carne slabă, albușuri de ou, fructe, brânză cottage, iaurt, salate, cereale și legume.

Nu uita de apă! Te va ajuta să eviți deshidratarea, oboseala și durerile de cap. Poți bea și ceai verde, iar pentru rezultate mai rapide fă mișcare.

Dacă ții dieta de câteva săptămâni și rezultatele nu apar, atunci încearcă să ții 3 zile de post (dieta 4:3). Sau ar trebui să-ți revizuiești meniul din celelalte zile.

Dacă ai ajuns la greutatea dorită, poți rămâne doar cu o zi de post pe sătpămână.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata