Dacă îți vezi copilul stând în această poziție, oprește-l până nu este prea târziu
Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu și odată ce ajung pe lume, nu încetează din a ne uimi în fiecare zi. Majoritatea acțiunilor lor sunt făcute la întâmplare, alte ori ne lasă muți de uimire.
Toți copiii vor să descopere lumea și sunt curioși în legătură cu tot ce-i înconjoară. Copiii fac lucruri ciudate uneori pe care adulții nu le observă de fiecare dată.
Poate că ți-ai văzut și tu copilul stând în poziție de „W” sau cu picioarele ca o broscuță, dar poate că că nici nu ai băgat de seamă. Dacă te întrebi ce înseamnă acest lucru și de ce ar trebui să fii atentă la acest aspect, citește în continuare pentru că este important.
Ce este poziția „broscuței” sau cea în formă de „W”?
Această poziție este des întâlnită la copii. Aceasta implică îndoirea picioarelor și plasarea genunchilor înainte. Tălpile se îndoaie de-a lungul picioarelor. Este o poziție extrem de incomodă, așa că este mai bine să nu încercați.
Pentru copii, însă, nu pare a fi o problemă pentru că ei sunt mai elastici decât adulții. Totuși, nu este o poziție în care copilul tău ar trebui să stea.
Deși copilul tău pare să stea bine în această poziție, ar trebui să-i atragi atenția. Cea mai groaznică parte este că repercursiunile nu vor apărea imediat.
De ce ar trebui să îți monitorizezi copilul?
Această poziție poate cauza o mulțime de probleme copilului tău. Din moment ce picioarele suportă greutatea întregului corp, această poziție poate declanșa sau chiar agrava alte probleme legate de postura corpului.
Poate provoca boli și poate fi motivul pentru un tonus muscular scăzut. De asemenea, contribuie la echilibrul slab al corpului. Acest lucru este extrem de problematic, deoarece balanța corpului este absolut vitală. Fără ea, nu există nici o cale de a continua o viață normală.
Problema cu coordonarea
Așezându-se în poziția „W”, copilul nu are cum să-și rotească trunchiul. Deplasarea greutății nu se face în mod egal și, din acest motiv, corpul se află în dezechilibru.
Se înregistrează o diminuare a coordonării bilaterale, reducând capacitatea copilului de a dezvolta abilități motorii suplimentare, cum ar fi coordonarea ochilor, mâinilor. Mușchii corpului nu sunt dezvoltați pe deplin, deoarece nu există presiune asupra lor. Copiii se bazează pe picioare pentru sprijin.
Din acest motiv, copiii nu-și mai pot controla corpul și nu pot îndeplini sarcini care implică mișcarea ambelor brațe. Acest lucru le poate afecta capacitatea de a scrie și de a desfășura alte activități la școală, în viitor.
În plus, oasele sunt încă în formare la o vârstă fragedă. Dacă vor sta în poziția incorectă, aceștia ar prezenta o serie de probleme serioase. Poate cauza oasele sa crească strâmb.
Rezolvarea problemei
Remedierea acestei probleme necesită informare. Copilul trebuie să fie instruit cu privire la modul în care obișnuiește să stea. În loc să îți încurajezi copilul să stea așa, mai bine arată-i cum ar trebui să stea corect pentru a nu avea probleme mai târziu.
Orice altă poziție, îi va permite copilului să-și utilizeze ambele mâini simultan pe ambele părți ale corpului. Greutatea este deplasată cu ușurință de la o parte la alta, iar spatele și mușchii abdominali susțin copilul. Poate că la început îți va fi greu să-ți faci copilul să renunțe la această poziție, însă se va obișnui cu timpul.
Sursa: estisuperba.ro