Dacia Egreta, mașina de care le era rușine și comuniștilor. Mai bine n-ar fi existat. s-au făcut de râs în toată lumea. Uite cum putea să arate, Dumnezeule, ce-o fi fost în capul lor?

În prezent, Dacia este o marcă de succes atât în România, cât și în Europa, unele modele, precum Logan sau Duster, ajungând chiar și pe piața din America de Sud! Totuși, este bine de știut că în istoria brandului autohton au existat şi zile mai puţin bune, ba chiar zile de-a dreptul jenante! Un astfel de exemplu ar fi fabricarea modelului Dacia Egreta. Dacă n-aţi fi crezut că există o maşină mai urâtă decât Lăstunul, atunci trebuie să vă uitaţi cum arată Egreta, un prototip al Daciei Lăstun.

Pentru cei care nu știau, Dacia Lăstun este un autoturism românesc de mici dimensiuni, fabricat între anii 1988 și 1991 la Timișoara. Denumirea acestuia provine de la numele păsării „lăstun”. Producția a avut loc la fosta uzină Tehnometal din Timișoara, devenită ulterior Întreprinderea de Autoturisme Timișoara, iar primul lot de autoturisme a fost pus în vânzare în ianuarie 1989. Iată cum arăta Dacia Egreta:

Pe când Dacia Lăstun arăta astfel:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata