De ce nu-ți lasă ospătarul meniul pe masă după ce ţi-a luat comanda. Trucurile prin care chelnerii se asigură că o să plătești mai mult

Probabil ai observat că dacă mergi la un restaurant, imediat după ce ai comandat, ospătarul îți va lua meniul de pe masă. Care este, de fapt, motivul?

Fie că vorbim despre o seară de weekend, sau despre un prânz, nu puțini sunt cei care aleg să meargă la un restaurant. Alții pe de altă parte, preferă locațiile de tip fast food.

Trucurile folosite de ospătari în cele mai multe restaurante

Dacă în restaurantele de tip fast food plătim pe loc, fără prea multe bătăi de cap, iar meniul este la vedere, iată că în restaurantele tradiționale, lucrurile stau altfel.

Prima oară, ospătarul ne aduce un meniu, iar după ce am comandat cele dorite, acesta va dispărea de pe masa noastră. La prima vedere s-ar părea că ospătarii fac acest gest pentru ca un client să poată să aibă mai mult spațiu la o masă, iar meniul să ajungă la alt client.

Realitatea este însă cu totul alta. Deși mai putem să comandăm și alte mâncăruri din meniu, când dorim, mai mereu vom realiza că acesta nu va fi lângă noi.

S-ar părea că acesta este un truc pe care foarte mulți ospătari îl folosesc, astfel încât în momentul în care clienții plătesc nota, aceștia nu vor mai știi cu exactitate prețurile pentru produsele comandante, drept urmare, va fi mai ușor pentru un ospătar să adauge alte sume.

Cum ajungi să plătești o notă mai mare la un restaurant

Sunt și cazuri în care un client ajunge să solicite din nou meniu și poate vedea diferența, însă acest lucru se întâmplă de rareori. Să nu ne mirăm deci, dacă ajungem să plătim o notă mult mai mare decât ne-am fi așteptat.

Și să nu uităm nici de bacșișul car trebuie dat ospătarilor. În general, acesta este de 10% din valorea consumației, iar peste 50% dintre români îl oferă atunci când merg la restaurante.

De asemenea, există locații în România în care bacșișul ajunge să fie trecut chiar pe nota de plată. Astfel, clientul poate să plătească direct cu cardul întreaga sumă, fără a mai fi nevoie de bani cash, iar suma ajunge și ea să fie impozitată.

Această practică însă nu este una tocmai pe placul ospătarilor, având în vedere că până acum, banii primiți prin bacșiș erau doar ai lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata