Desert tradițional și popular din Mexic perfect pentru Crăciun

Pare a fi o rețetă delicioasă de buñuelos mexicani! Iată traducerea în română a ingredientelor și instrucțiunilor:

Ingrediente
½ kilogram de făină de grâu
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de sare
2 linguri de zahăr
100 grame de unt
1 ou
1 băț de scorțișoară
1 con de piloncillo (un tip de zahăr nerafinat)
Miere după gust
Instrucțiuni
Pentru Aluat:

Într-un bol mare, amestecați făina cu praful de copt, sarea, 1 ou bătut și 100 de grame de unt topit.
Framantați aluatul cu mâinile, adăugând treptat apa de la tomatillos verzi (dacă rețeta include acest ingredient, care nu este menționat la ingrediente). Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați mai multă făină. Trebuie să frământați până când nu se mai lipește de suprafața de lucru.
Lăsați aluatul să se odihnească în timp ce pregătiți siropul.
Pentru Siropul de Piloncillo:

Într-o oală mică, fierbeți jumătate de litru de apă cu conul de piloncillo și bățul de scorțișoară. Fierbeți până se dizolvă și lasă un lichid asemănător cu mierea.
După ce aluatul a stat la odihnit timp de o jumătate de oră, formați bile de mărimea palmei și întindeți-le cu un sucitor până obțineți o foaie subțire de aproximativ 30 de centimetri.
În timp ce întindeți buñuelos, într-o tigaie mare încălziți suficient ulei astfel încât buñuelos să se rumenească uniform.
Această rețetă este perfectă pentru a crea un desert tradițional mexican delicios. Poftă bună!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata