Diferenta dintre barbat si femeie, explicata pe larg de Doru Octavian Dumitru! Umor de calitate, curat, fara vulgaritati

Ii iubim si nu putem trai fara ei, dar suntem atat de diferiti… Se spune ca opusurile se atrag, iar daca aruncam o privire asupra relatiilor din jurul nostru, tindem sa dam crezare acestor vorbe din popor. Daca uneori ne simtim mai putin intelese sau iubite, nerespectate sau neapreciate, iata ca stiinta incepe, pe zi ce trece, sa ne dea cate o explicatie logica pentru toate framantarile noastre personale de zi cu zi.

Pentru ca suntem atat de diferiti, uneori se ivesc mici conflicte intre noi si partenerul nostru, iar pentru a le aplana sau mai bine spus, pentru a le evita, trebuie sa avem o comunicare eficienta. Aceasta consta in cunoasterea problemei in detaliu si gasirea unei solutii. Iata ce ar trebui sa stiti despre ”obiceiurile” iubitilor vostri parteneri.

1.Barbatii sufera mai mult decat femeile in urma unei despartiri insa nu arata acest lucru. Potrivit mai multor studii efectuate de catre cercetatorii americani, barbatii tineri suporta mai greu o despartire si asta pentru ca partenera lor este prima sursa de intimitate fizica si emotionala, spre deosebire de femei care au deja experienta relationarii afective mai profunde cu familia si prietenii apropiati.

2.Barbatii nu plang in public, femeile plang oriunde. Psihologii sustin ca barbatii considera plansul un act de vulnerabilitate, prin urmare se abtin de la a-l face public.Numeroase cercetari stiintifice au concluzionat ca femeile plang mai des si mai intens decat barbatii, iar una dintre explicatii ar consta in faptul ca glandele lacrimale ale unei femei sunt mai mici decat ale unui barbat si ca din aceasta cauza lacrimile apar mai repede pe obraji.

Femeile vorbesc si gesticuleaza mult mai mult decat barbatii. Intr-o zi obisnuita o femeile poate spune de la 8 la 42.000 de cuvinte iar barbatul de la 7 la 10.000. Ele folosesc limbajul pentru a se apropia de cineva sau pentru a rasplati o persoana, barbatii, in schimb, folosesc limbajul pentru a comunica fapte si informatii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata