Disco, papagalul care repetă tot ce aude

Papagalii sunt renumiţi pentru capacitatea lor uimitoare de a imita sunete, cuvinte sau chiar fraze întregi. Ori de câte ori facem cunoştinţă cu astfel de păsări, suntem încântaţi peste măsură de comportamentul lor cu totul aparte. Disco întrece însă orice aşteptare, imaginile de faţă fiind dovada vie a acestui lucru!

Disco este un peruş simpatic care adoră să repete orice sunet aude în jurul său. Cele mai frumoase lecţii de imitaţie sunt însă cele pe care le desfăşoară alături de stăpâna sa. Nu există cuvânt sau chiar propoziţie pe care aceasta să le rostească, iar drăgălaşul papagal să nu le redea apoi cu o acurateţe incredibilă.

Cu un simţ al identităţii foarte bine dezvoltat, Disco îşi cunoaşte foarte bine numele şi chiar îl rosteşte în mod repetat ori de câte ori cineva îl solicită în acest sens. De asemenea, cât e ziulica de lungă, jucăuşul peruş nu se opreşte din vorbit, acesta fiind cel mai potrivit mod pentru a atrage atenţia asupra sa.

Nici măcar căţeluşul familiei nu scapă de gura acestui simpatic papagal, care îl necăjeşte ori de câte ori îi apare în cale. Imitând o pisică, cerându-i un sărut sau rostind una dintre cele 130 de fraze pe care le-a memorat până în prezent, micuţul peruş îl alungă mereu pe bietul patruped. Însă când vine vorba de stăpâna sa, lucrurile stau cu totul altfel…

Perusii sunt foarte inteligenti si pot fi chiar si invatati usor sa vorbeasca. Pentru inceput, trebuie sa le creezi o atmosfera propice si nu uita: trebuie sa cooperezi cu perusul tau. El nu va vorbi doar pentru ca tu iti doresti asta.

Mai intai de toate, se spune ca doar perusii masculi pot vorbi, dar acesta este doar un „mit”, caci si femelele pot invata si sunt o multime de exemple in acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata