Dovada ca animelele sunt uneori mai istete si mai agere decat oamenii:))) Compilatie video:

Ce presupune aceasta tehnica de dresaj?

Tu ai resursele – mancare, jucari, recompense si atentie. Cainele isi doreste aceste resurse. Fa-l sa le merite. Acestea sunt elementele de baza, cand cainele va indeplini comenzile tale, va primi lucrurile pe care si le doreste.

Cum sa incepi?

Pentru inceput invata-l prin recompense pozitive cateva comenzi si trucuri de baza. „Sezi”, „culcat”, „vino” si „stai” sunt cateva comenzi folositoare. „Da labuta” , „vorbeste” si „rostogoleste-te” sunt trucuri distractive pe care le poate invata cainele tau.
Renunta sa ii mai oferi resurse. Iti mangai cainele fara sa ai un motiv? Opreste-te. Atentia ta este o recompensa foarte valoroasa. Nu o mai irosi. Determina-l sa o castige.
De indata ce raspunde la cateva comenzi poti incepe sa pui in practica dresajul propriu-zis.
Inainte de a-i oferi cainelui tau ceva, trebuie sa execute una din comenzile pe care tocmai le-a invatat.

De exemplu:

Ca sa ii poti pune lesa pentru a iesi la plimbare, va trebui sa „stea” pana cand reusesti sa-i treci peste cap lesa.
Cand iti hranesti catelul, acesta va fi nevoit sa „stea” cuminte si sa astepte sa-i asezi pe podea castronul cu mancare.
Cand te joci cu el arucandu-i mingea, invata-l sa „stea” si sa de-a „labuta” de fiecare data cand ii arunci jucaria.
Mangaie-l cand stai si te uiti la televizor, dar fa-l sa stea „culcat” si sa se „rostogoleasca” inainte sa primeasca atentie din partea ta.
Odata ce i-ai dat o comanda, nu-i da cainelui ce-si doreste decat dupa ce o indeplineste. Daca refuza sa faca ce i-ai spus, nu ceda. Ai rabdare si aminteste-ti ca in cele din urma va trebui sa faca ce i-ai cerut pentru a primi ce-si doreste.
Inainte de a incepe dresajul trebuie sa fii sigur ca animalul tau cunoaste comenzile si intelege ce ii ceri.
Beneficiile acestei tehnici

Cand ii ceri cainelui tau sa munceasca pentru ce isi doreste, iti consolidezi pozitia de lider printr-o metoda sigura, pozitiva care nu presupune o confruntare.

Chiar daca ai un caine cuminte care nu are un comportament agresiv, tot va putea sa te manipuleze. Poate sa fie afectiv pana ajunge sa fie agasant, sa te inghionteasca sa-l mangai sau sa se insinueze pe mobilier doar ca sa stea aproape de tine. Aceasta metoda ii va aminti cainelui, intr-un mod pozitiv, ca trebuie sa se supuna regulilor.

Cainii tematori devin mai siguri pe ei atunci cand respecta anumite comenzi. Pe masura ce invata trucuri noi, avand succes le va creste increderea in sine si vor ajunge sa se simta mai confortabil si mai putin stresati.

De ce functioneaza aceasta tehnica

Cainii vor lucruri bune. Daca singura metoda prin care le vor primi este sa iti faca pe plac, o vor face.

Un lider bun impune un comportament exemplar oferind indrumare si stabilind anumite limite de care cainii au nevoie.

Folosind aceasta tehnica ii vei transmite companionului tau, intr-un mod placut si eficient ca tu esti liderul pentru ca tu ai toate resursele.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata