Dovada ca dansul nu are varsta! Batraneii astia rastoarna pana si muntii cu energia lor:)))

Beneficiile dansului se rasfrang atat asupra trupului, cat si asupra mintii.

Aceasta arta este totodata o forma de terapie accesibila oricui, contribuind la pierderea kilogramelor in plus, reducerea nivelului de stres, imbunatatirea stimei de sine si a starii generale de dispozitie.

Dansul se numara printre formele de miscare recomandate persoanelor de toate varstele, de la copiii care se dezvolta astfel mai armonios, pana la adultii prea ocupati sa mearga la sala de fitness.

Persoanele care danseaza suficient de energic pentru a simti cum le creste rata cardiaca beneficiaza de o forma de antrenament fizic excelenta, care tonifica musculatura, intareste oasele si creste rezistenta la efort. Iar pentru ca dansul implica distractie, are un efect tonic si asupra psihicului. Iar beneficiile acestuia nu se opresc aici.

Flexibilitatea este o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii fizice, iar dansul se foloseste intocmai de aceasta calitate a corpului omenesc. Majoritatea cursurilor de dans incep cu exercitii de intindere pentru incalzire, care sa permita efectuarea de miscari cat mai complexe, ce angreneaza toate grupele majore de muschi.

In timp, dansatorii reusesc sa isi contorsioneze cu usurinta trupul, tocmai pentru ca si-au imbunatatit constant flexibilitatea prin miscari de dans cat mai ample si solicitante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata