Dr. Ovidiu Bojor (93 de ani): „Sa mancam asta des, deoarece previne infarctul, stimuleaza rinichii si ficatul si calmeaza sistemul nervos”
Ovidiu Bojor este un academician si fitoterapeut roman, membru al Academiei de Stiinte Medicale.
Este detinator al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de catre Forumul Presedintilor Patronatelor din Romania si Diploma de Merit Academic, acordata de presedintele Academiei Romane.
Ovidiu Bojor este un renumit farmacist si deopotriva fondator al fitoterapiei moderne in Romania.
Dr. Ovidiu Bojor afirma despre ceapa ca are proprietati terapeutice excelente. Intrucat contine antibiotice din plante, este folosita pentru tratarea racelilor si combaterea bacteriilor si a altor
germeni patogeni. Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui
infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.
Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor.
Ceapa este benefica in caz de:
raguseala, tuse
edeme
ascita
ciroza
pleurezie
pericardita
prostatita
adenom de prostata.