Dragoste mare intre papagal si caine! Mananca impreuna spaghete, de parca s-ar sti de o viata:)

Un caine si un papagal: cine este mai curajos? Dragoste mare intre papagal si caine! Uitati-va la ei cum mananca spaghete prin tehnica „cioc-falci”! In filmuletul de mai sus puteti vedea un exemplu clar de buna convietuire intre papagal si caine. Deci, cu putin noroc, se poate… Daca nu ma insel, din imaginile vizionate mi-am dat seama ca cei doi sunt impreuna de mici altfel nu s-ar ajunge la asemenea „prietenie”.

Efectul benefic al prezentei unui animal de casa asupra sanatatii oamenilor e bine cunoscut, dar un studiu recent merge chiar mai departe, sugerand ca tratamentul “cu caini” ar trebui sa fie disponibil in fiecare spital.

In general, prezenta unui caine sau a unei pisici contribuie labunastarea emotionala si fizica a stapanului sau, dar rezultateleobtinute de doua cercetatoare de la Universitatea Loyola dinChicago, SUA, sunt si mai precise, aratand ca a mangaia un cainepoate reduce in mod semnificativ durerea in cursul recupararii dupaoperatii.

Studiul, efectuat pe pacienti care suferisera interventiichirurgicale de inlocuire a articulatiilor, a aratat ca, daca aveaula dispozitie un caine pe care sa il mangaie, pacientii consumaucantitati de analgezice (medicamente pentru reducerea durerii) cucca. 50% mai mici decat in mod obisnuit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata