Dragostea adevărată nu moare niciodată – povestea femeii cu Alzheimer și a soțului ei

La un moment dat, într-o dimineață, un domn în vârstă s-a dus la un spital; el venise să își scoată firele unor copci de pe degetul mare. O asistentă medicală a venit la el pentru a-l ajuta. Ea i-a verificat semnele vitale și i-a spus să aștepte aproape o oră înainte ca medicul să-l poată vedea.

În timp ce asistenta îl consulta și controla pe bătrân, ea a observat că el părea să se grăbească. Asistenta i-a spus să aștepte, dar bătrânul i-a cerut să se grăbească dacă este posibil. Văzând acest lucru, asistentă medicală s-a gândit să îi evalueze ea rănile și, dacă este posibil să aibă grijă de ele, în loc să-l facă să aștepte.

La examinarea făcută de asistentă, ea a constatat ca rănile au fost vindecate, așa ca ea s-a dus pentru să ia niște suplimente și s-a întors la bătrân pentru a-i bandaja rana de la degetul mare. În timp ce au început să vorbească, asistenta l-a întrebat politicos pe bătrân: „Aveți vreo programare la doctor dacă tot vă grăbiți să plecați?

Asta pentru a nu mai aștepta la coadă.” Bătrânul a răspuns: „Nu, trebuie să merg la azil pentru a lua micul dejun împreună cu soția mea.” Asistenta a întrebat apoi despre soția sa și a aflat ca trăia într-un centru medical de plasament și că aceasta, din păcate, suferea de boala Alzheimer.

După ce asistenta a terminat de evaluat, tratat și pansat rana care aproape se vindecase, ea i-a spus bătrânului: „Ar fi îngrijorată soția dumneavoastră dacă ați ajunge puțin mai târziu?” Bătrânul a răspuns: „Nu, nu își mai amintește cine sunt și nu a mai făcut asta de mai mult de cinci ani de zile, din păcate…”

Asistenta a fost foarte surprinsă și i-a spus bătrânului: „Soția dumneavoastră nu vă recunoaște și totuși, încă vă duceți la ea pentru a lua micul dejun în fiecare dimineață? De ce?” Bătrânul a zâmbit și i-a răspuns asistentei curioase și puțin uimite: „Poate că soția mea nu mă mai cunoaște, dar eu încă mai știu cine este ea, așa că nu am de ce să nu mă mai duc.”

Pentru persoanele care se iubesc cu adevărat în această viață, timpul, locul sau sănătatea nu contează. Ceea ce contează este dragostea și grija pentru partenerul fiecăruia, în ciuda oricăror dificultăți. Nu îți lăsa deoparte partenerul dacă într-adevăr îl iubești, indiferent de circumstanțele care îți apar în cale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata