Durerile fizice indică dureri sufletesti. Când te doare capul…

Fiecare durere fizica are la origine o problema sufleteasca. Vezi ce necaz spiritual te pandeste daca te dor umerii, simti disconfort la nivelul fruntii sau simti un junghi in spate.

Corpul uman este ‘impanzit’ de 7 chakre importante (puncte energetice) care, daca intampina ‘accidentari’ se vor resimti la nivel celular. Durerea de spate, de pilda, sugereaza o durere cauzata de o problema nerezolvata a trecutului. Durerea de spate te predispune la stari melancolice si ascunde un mare secret pe care ori nu l-ai inteles suficient de bine ori nu te-a interesat sa il folosesti in favoarea ta.

Daca simti disconfort la nivelul tamplelor, esti o persoana fricoasa. Oamenii care nu au curaj sa mearga mai departe simt adesea dureri puternice in aceasta parte a corpului. Usturimea ochilor semnifica invidia, incapacitatea de a te bucura de binele celorlalti, faptul ca iti propui sa vezi doar lucrurile negative la oamenii din jurul tau.

Daca te dor picioarele refuzi cu orice pret sa mergi mai departe in viata. A fi cu picioarele pe pamant nu inseamna a renunta la toate visele si a ramane pe loc! In schimb, durerea mainilor simbolizeaza obsesia unei persoane de a controla totul, de a detine cheile succesului recurgand la siretlicuri si manipulari care mai de care mai subtile.

Problemele celui de-al treilea ochi se manifesta prin durerea fruntii. Lipsa iluminarii interioare intepeneste fiinta umana in procesul propriei sale cunoasteri si dezvoltari.

Ce problema sufleteasca ai daca te doare nasul? Nu poti trece peste barfele celor din jur si nu ai capacitatea de a ignora persoanele care nu iti plac de nicio culoare.

Daca genunchii te lasa la pamant, esti o persoana prea orgolioasa. Iti place sa te lauzi toata ziua si nu accepti deloc criticile. Durerea in solduri se poate traduce prin proasta gestionare a propriei libertati si arata lipsa respectului pentru libertatea celuilalt.

Nu comunici suficient de bine si esti extrem de emotionat cand trebuie sa tii un discurs in public? Vei avea dese senzatii de iritatie in gat.

Durerile de stomac arata proasta digerare a ideilor care contravin principiilor tale iar cele de piept indica un semnal de alarma in privinta supraprotectionismului pe care il manifesti pentru cei dragi.

Gelozia, in schimb, duce la surzire iar excesul de dorinte sexuale perverse ataca organele genitale si fesele. Durerea de cap este specifica persoanelor incapabile sa faca diferenta dintre emotie si ratiune.

De ce simţim la nivelul corpului durerea emoţională

Durerea emoţională este definită ca acele impulsuri trimise de creier atunci când suntem dezamăgiţi, abandonaţi sau când am luat o decizie de despărţie, când cineva drag a murit sau multe alte cauze nefericite. Dar pentru a înţelege durerea emoţională, mai întâi trebuie să o înţelegem pe cea fizică.

Durerea este un mecanism de apărare evoluat care avertizează animalele cu privire la o leziune, permiţându-le acestora să-şi protejeze corpurile fără a le afecta şi mai mult. Este, de asemenea, o metodă eficientă de a face un organism să răspundă prompt şi chiar brutal la ameninţări, iar acest „reflex al durerii” este probabil un motiv puternic pentru existenţa durerii.

Biologul evoluţionist Richard Dawkins crede că durerea este cel mai eficient mod prin care un animal poate înţelege rapid gravitatea unei situaţii periculoase şi să reacţioneze în concordanţă. Şi, cu cât durerea este mai agonizantă, cu atât mesajul este mai puternic. Şi mai important, acest lucru se aplică şi nouă, oamenilor care trăim într-o lume modernă. Studiile au arătat că oamenii cu insensibilitate congenitală la durere au o speranţă de viaţă redusă. Fie că ne place sau nu, avem nevoie de durerea fizică.

Să ne întoarcem acum la durerea emoţională. Dacă am înţeles cum stă treaba cu durerea fizică, atunci răspunsul la întrebarea ,,de ce ne simţim la nivelul corpului durerea emoţională?” este unul simplu: pentru că vorbim tot despre o durere fizică.

Emoțiile sunt funcții corporale care implică creierul, sistemul nervos și hormonii care controlează bătăile inimii, respirația, digestia, somnul și multe altele. Tomografiile arată că durerile fizice și emoționale implică aceleași zone, inclusiv cortexul cingulat anterior.

Oamenii sunt ființe sociale care au evoluat în direcția conviețuirii în grupuri și a luării relațiilor în serios. Deci când o prietenie se strică sau când ne părăsește persoana iubită toate aceste forțe emoționale intră în joc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata