E o rușine să fii badantă sau îngrijitoare? Ce au pierdut și ce au câștigat româncele

Statisticile cele mai recente realizate de români arată că din două din patru familii s-au dezbinat după ce soțul sau soția au plecat din țară să muncească în străinătate. Românii au dat totul pentru a pleca în Italia, Spaniasau Germania. Dar mai alesromâncele au plecat, cu speranța că vor face un viitor ales copiilor lor sau își vor ajuta părinții bolnavi sau soții șomeri. Adică, au ales să riște deși nu riscau câteva sute de euro sau o călătorie istovitoare cu cine știe ce rudă care avea un Opel Sharan sau o mașină mai rapidă.

Badantele românce din Italia au cele mai amare povești, care pusă filă lângă filă arată clar o dramă unică. Femei în floarea vârstei sau aflate la a doua tinerețe au făcut grabnic bagajele ca să plece peste hotare, convinse că vor răzbuna o viață plină de neajunsuri. Unele au reușit să reziste uimitor câte zece ani după care, cu bagajele făcute și cu o casă nouă, au revenit în țară. Altele au pierdut bătălia fiindcă nu aveau experiență. Din păcate, niciuna nu a realizat sau nu a avut curajul să tragă linie să analizeze la rece, ce a câștigat și ce a pierdut.

Realitatea paradoxală arată că toate au pierdut, că toți românii din acest domeniu au pierdut ceva sau pe cineva. În primul rând au pierdut persoane dragi și anii pe care nimeni nu îi mai aduce înapoi. În al doilea rând, au pierdut lupta cu păstrarea unei tradiții milenare românești. Dragostea de țară! Crucea noastră, a românilor, era să răbdăm, să trăim lângă un Dumnezeu simplu, nu lângă unul occidental, prăfuit și lustruit cu dolari și euro. Jertfa nu a fost inutilă, dar gândiți-vă dacă rămâneam în țară și luptam pentru prosperitatea ei? Acum copiii nu mai ascultă depărinții care s-au jertfit pentru ei, iar femeile, adică badantele sau îngrijitoarele, au pierdut anii sau soții sau familia și zilele senine, în care cânta romanic o privighetoare în colțul unui bordei de la țară.

Vremurile se anunță foarte tulburi. Europa gâfâie sub povara unui extremism legislativ. În România se aciuază alte nații. Cine a câștigat în realitate ceva? Că noi românii nimic, în niciun caz! Doar am pierdut, amăgiți de bani. A sosit timpul să renunțăm la tot și să revenim acasă. Cât mai e timp cât nu încep teroriștii să atace tot ce mișcă. Până nu se închid, Doamne Ferește frontierele! Locuri de muncă sunt dar mai ales sunt mulți bătrâni și copii care duc dorul vostru!#Romani de pretutindeni #romani in Italia #Locuri de munca

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata