Era si timpul sa se faca ceva! Pedepse drastice pentru cei care schingiuesc animalele. Cati ani de inchisoare risca agresorii:

Un nou proiect de lege a fost inaintat catre Parlament, menit sa mareasca pedepsele pentru cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale. Dupa ce in mass-media au fost prezentate mai multe cazuri in care animalele erau supuse unor tratamente pline de cruzime, asociatia Miscarea Dreptate pentru Animale a lansat o petitie semnata de peste 10.000 de persoane, prin care solicita Parlamentului modificarea legii, astfel incat cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale sa fie pasibili de inchisoare de la 2 la 7 ani.

Demersul iubitorilor de animale are deja sprijinul parlamentarilor. La Senat a fost depus un proiect de lege prin care pedepsele pentru abuzurile impotriva animalelor sa fie mai mari. Printre cei care au semnat initiativa legislativa se numara si deputatul independent Remus Cernea.

In acest moment, legea care protejeaza animale prevede, pentru astfel de situatii, pedeapsa cu inchisoare de la trei luni la un an. In noul proiect de lege, cei care sunt gasiti vinovati ar urma sa primeasca si o interdictie de pana la 7 ani de a mai detine un animal. Printre prevederile legii, se numara ranirea sau schingiuirea animalelor, uciderea cu intentie, practicarea tirului pe animale domestice sau salbatice, precum si organizarea de lupte intre animale.

De asemenea, proprietarii de animale care nu le ofera un adapost corespunzator acestora, precum si hrana si apa necesare, sau îngrijire si asistenta medicala, ar putea fi sancţionaţi cu amenda contraventionala de pană la 10.000 de lei.

“Am depus un proiect de lege, alaturi de alti colegi din Parlament, prin care incercam sa raspundem solicitarii iubitorilor de animale. Conform initiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cat prevede acum legea, la doi ani. Voi depune, totusi, un amendament prin care voi solicita pedepse mai mari. Poate pana la trei ani de inchisoare“, a declarat deputatul Remus Cernea, pentru Jurnalul National deputatul Remus Cernea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata