Fata asta a cantat atat de bine, incat Maria Carneci i-a cerut sa mai cante o melodie

Andrada Betej, adolescenta de 15 ani ce a făcut să răsune de aplauze prelungi sala de spectacol și pe membrii juriului să lăcrimeze, în anul 2014, când a câștigat Concursul NEXT STAR și vine frecvent cu premii de la concursurile la care participă, a urcat din nou pe podium, zilele trecute, la Festivalul ,,Natalia Șerbănescu” de la Tulcea. Povestea ascensiunii sale artistice, în interviul care urmează, acordat, în exclusivitate, pentru VERTICAL.

Reporter: Andrada, să începem cu ultimul festival, de la care tocmai te-ai întors. Cum a decurs și ce premiu ai câștigat?

Andrada Betaj: Festivalul a decurs foarte frumos, mi-am făcut prieteni noi, am trăit o experiență nouă și în urma muncii mele am reușit să urc pe podium, obținând premiul III.

R.:Iar acum să o luăm cu începutul. De unde ești și cum ai ajuns să cânți, e o moștenire de familie?

A.B: Eu sunt din satul Dobrana, comuna Prigoria, județul Gorj. Am început să cânt de la vârsta de 9 ani și jumătate, fiind descoperită de domnul meu învățător, Șearpe Ionel. Părinții mei ascultau muzică populară, însă nu au cântat. Dar, într-o zi, când eram elevă în clasa a III-A, domnul învățător căuta tinere talente pentru un concurs de muzică, așa că i-am cântat în pauză unei colege și, totodată o prietenă foarte bună, iar ea ,,m-a pârât”. Am fost luată de domnul învățător la concurs, unde am obținut locul 1 cu Școala Gimnazială Prigoria.

R.: Familia te susține în demersul tău artistic?

A.B.: Da! Familia mă susține în demersul meu artistic din toate punctele de vedere. La toate festivalurile la care merg în țară tata merge cu mine, nu le e ușor părinților mei, dar se bucură de fiecare succes al meu și se mândresc cu mine.

R.: Te-ai înscris la Școala Populară de Arte Târgu Jiu, ești colaborator al Ansamblului „Maria Lătărețu”. Cum a decurs această etapă din viața ta și în ce stadiu este acum?

A.B.: La vârsta de 10 ani, m-am înscris la Școala Popuară de Arte din Târgu Jiu, unde am studiat canto -muzică populară 5 ani (dintre care 2 ani de perfecționare) la clasa doamnei profesor Camelia Argint, căreia îi mulțumesc pentru tot ce m-a învățat! În prezent sunt colaboratoare a Ansamblului ,,Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte din Târgu-Jiu.

R.: Vrei să continui tot cu studii în domeniul muzicii, sau te vei opri aici?

A.B.: Nu o să mă opresc aici, deoarece îmi doresc să continui cu studiul în domeniul muzicii, urmând Conservatorul.

R.: Ce-ți doreai „să te faci”- cum se spune- când erai mică și ce-ți dorești acum?

A.B.: Când eram mică, îmi doream să devin polițistă, dar în prezent îmi doresc să urmez Conservatorul și să fac o carieră în televiziune, să devin realizator de emisiuni folclorice.

R.: Cum a fost la Next Star și cum s-a schimbat viața ta după ce ai câștigat finala?

A.B.: Pentru mine, participarea la ,,Next Star” a fost un vis devenit realitate! Am simțit emoția publicului și a juriului, iar faptul că doamna Maria Cîrneci mi-a cerut să mai interpretez o strofă dintr-o doină, pentru că a spus că nu o impresionează prea ușor cineva, dar eu am reușit să fac asta, a fost pentru mine o dovadă clară că am cântat bine. După participarea la această emisiune-concurs, am devenit mai cunoscută și am început să fiu invitată să cânt la multe evenimente.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata