Fata tremură din tot corpul din cauza emoțiilor și de-abia are curaj să scoată un sunet. Când începe să cânte, toată sala o aplaudă

Cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm în viață este că mintea și inima contează mai mult decât orice altceva. Întotdeauna privim lucrurile din inima noastră mai mari decât sunt de fapt. Spre exemplu, atunci când eram la școală și știam că urmează să avem un test important sau o teză, eram îngroziți până în acea zi. Ne simțeam rău, aveam un gol în stomac și impresia că nu știm nimic și că totul va ieși foarte rău.

Totuși, atunci când ajungeam acolo, realizam că lucrurile nu sunt chiar atât de negre. Un alt exemplu este mersul la dentist, la doctor sau o întânire pe care o tot amânăm de luni întregi. Toate aceste lucruri sunt atât de înfricoșătoare pe cât le facem noi să fie.

Pentru Emma Jones, o fată în vârstă de 23 de ani, toate aceste frici s-au strâns în momentul în care a intrat pe scena concursului de talente “Britain’s Got Talent”. Aceasta are multe pe cap și pare că te teme să nu fie judecată sau să nu prezinte o prestație pe măsură. În timp ce discută cu juratul Simon, este extrem de emoționată, iar asta de vede, se bâlbâie și tremură din tot corpul.

Până la urmă, nu o putem învinovăți, ni se întâmplă și nouă în situații mult mai minore, atunci când nu suntem urmăriți de o lume întreagă. Această fată nesigură pe sine se află în postura de a cânta în fața unor jurați celebri și a milioane de oameni. Are ceea ce trebuie? Poate să scape de timiditate și să strălucească?

Simon o întreabă: Emma, ești emoționată? În acest moment, fata nici nu își poate găsi cuvintele, dar încearcă să facă un gest nervos și să-și aranjeze părul, încearcă să răspundă la o întrebare simplă, dar nu poate din cauza grijilor și a rușinii. Simon îi urează succes și muzica începe.
Emma arată de parcă va leșina în fiecare secundă, dar reușește cu mult curaj să scoată pe gură primele sunete. Se adună și ceea ce prezintă pe scenă face mulțimea să o aclame și să rămână cu gura căscată. Emma cântă melodia Ave Maria și pare că un înger cântă în locul ei. Se uită la public în timp ce cântă, atingând fiecare notă cu perfecțiune. La un moment dat, aceasta trebură atât de tare încât este nevoită să țină microfonul cu ambele mâini, dar are control complet asupra vocii ei!

Tremură ca o frunză, dar vocea ei nu cedează nici măcar o secundă! Toți oamenii din public încearcă să o încurajeze, să o aplaude și să îi ofere sprijinul neceasar pentru a termina melodia cu bine, ceea ce se și întâmplă. Simon zâmbește cu gura până la urechi și toți ceilalți membri ai juriului o privesc cu drag. La finalul prestației, Emma reușește să zâmbească, fiind fericită că și-a învins teama și că a ajuns atât de departe!

Ceea ce putem învăța din aceste imagini este faptul că, atunci când suntem talentați și pasionați de o anumită activitate, nu contează cum arătăm.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata