Femei care au uitat sa fie mame, in cele mai penibile ipostaze. Cum sa te pozezi asa alaturi de copil?:)

Iata cateva greseli de disciplina pe care le fac parintii cu copiii lor.

Nu sunt respectuosi

Da, ati citit bine. Parintii le cer tot timpul copiilor lor sa ii respecte, insa ei nu-i repecta pe copii sau pe ceilalti. Tipatul la copii, vorbele jignitoare nu sunt cele mai bune unelte de educat copiii.

Ce ai de facut: Atentie la cuvintele pe care le folosesti in preajma copilului tau, chiar daca te referi la un vecin sau la un coleg de munca. Ei vor copia foarte usor comportamentul tau. Iar cand te infurii din pricina copilului, incearca sa ramai calm. Nu tipa si nu-ti jigni copilul.

Fac educatie cand sunt nervosi

Daca vrei sa-ti inveti ceva copilul, in niciun caz nu ar trebui sa o faci cand esti furios. Copilul iti va simti imediat nervozitatea si nici nu va fi atent la ceea ce vorbesti, mai ales daca tipi.

Ce ai de facut: Ia o pauza de calmare, aduna-ti gandurile, apoi vorbeste linistit cu copilul despre comportamentul sau.

Vorbesti/explici prea mult

Sa vorbesti cu copilul tau poate fi ceva bun. Insa poate deveni ceva rau daca ii tot tii predici. Indiferent de varsta pe care o au, ei pot pierde sirul explicatiilor tale fara sfarsit.

Ce ai de facut: Fii scurt si cuprinzator. Cu copiii mai mari poti crea niste scenarii legate de ce s-ar fi putut intampla daca. Insa cu cei mici trebuie sa le spui doar ce au facut gresit si de ce: “Te-ai jucat cu jucariile fratelui tau fara sa-i ceri permisiunea si l-ai facut sa simta ca nu-ti pasa de el”

Fac disciplina cu pedepse

Disciplinarea copiilor nu este sinonima cu pedepsirea lor. Disciplina inseamna setarea unor reguli si asteptari, astfel incat copilul sa stie ce are de facut. Telul este sa-i faci pe copii sa se adapteze acestor reguli si asteptari.

Ce ai de facut: Disciplinarea inseamna sa-i arati copilului care sunt optiunile pozitive, cum poate gestiona o situatia, intr-o maniera pozitiva, iubitoare, intelegatoare.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata