Fetita cu chip angelic care i-a speriat pe juratii de la America’s Got Talent
O vorba binecunoscuta spune ca esentele tari se tin in sticlute mici, iar copila de sase ani din videoclipul de mai confirma acest lucru.
A venit pe scena AMERICANII AU TALENT imbracata ca o printesa si, cu o voce de copil, le-a spus juratilor ca a venit sa cante.
Chipul ei inocent i-a cucerit pe loc pe cei patri membri ai juriului… pana cand a inceput sa cante.
Micuta a inceput sa scoata niste sunete de-a dreptul inspaimantatoare, din melodia ZOMBIE SKIN si a primit, din primele 3 secunde, doi de X.
La sfarsitul prestatiei ei, juratii au acceptat-o in etapa urmatoare, curiosi sa vada ce le mai pregateste copila cu chip de inger si voce draconica.
Vocea copilului începe să se schimbe odată cu intrarea la pubertate. Este primul semn că se îndreaptă spre adolescență, o perioadă care va veni cu nenumărate schimbări și provocări atât pentru părinți cât și pentru copii.
Vocea copilului este unul dintre cele mai minunate sunete și nu este de mirare că foarte multe teme muzicale, reclame sau filme se folosesc de aceste sunete pentru a crea emoție.
Dacă până mai ieri vocea copilului tău suna ca un „clinchet cristalin” așa cum sună toate vocile de copii, iar de azi observi primul sunet mai răgușit, înseamnă că ești aproape mamă de adolescent.
Odată cu modificările fizice evidente, vocea lui va începe să sune complet altfel.
Și, pentru o perioadă, copilul ar putea întâmpina dificultăți în a-și controla vocea și ar putea scoate niște sunete care ți s-ar putea părea ciudate în timpul vorbirii.
Vocea în schimbare – din cauza laringelui ce se modifică
Dr. Steven A. Dowshen, medic pediatru specialist în endocrinologie, susține că laringele (sau cutia vocii) este cel care determină toate aceste sunete.
Pe măsură ce corpul intră la pubertate, laringele crește și se îngroașă. Se întâmplă atât la băieți cât și la fete, însă modificările sunt mult mai evidente în cazul băieților.
Vocea fetelor depinde doar de câteva tonuri, iar modificările ei sunt abia notabile. Vocea băieților, în schimb, începe să devină mai profundă.
Primele sunete seamănă cu un „guițat”. Care este explicația științifică?
Laringele, care este situat în gât, joacă rolul principal în crearea acestui sunet al vocii ce seamănă cu un guițat. Doi mușchi, coardele vocale, sunt întinși peste laringe și seamănă cu două benzi de cauciuc.
Atunci când o persoană vorbește, aerul se deplasează din plămâni și duce la vibrarea coardelor vocale care, în schimb, produc sunetul vocii.
Înălțimea sunetului produs este controlat de modul în care mușchii coardelor vocale se contractă atunci când aerul din plămâni le atinge.
Dacă ai trage de o bandă de cauciuc, vei vedea că scoate un anume sunet. Cu cât banda de cauciuc este mai groasă, cu atât sunetul este mai profund.
Același lucru se întâmplă și cu coardele vocale.