Gemene blonde interpreteaza „Lambada” la acordeon. Cat de bine suna

Lambada este la origine un dans brazilian, care a devenit popular în întreaga lume odată cu lansarea hitului omonim. Dansul provine de pe malurile Amazonului, din regiunea Pará, aflată în nordul Braziliei. Dansul combină ritmuri de salsa, merengue şi carimbo, şi este musai să fie dansat în pereche.

Vara anului 1990 rămâne în amintirea românilor drept primul sezon estival liber, fără restricţiile comunismului, când în pauzele Campionatului Mondial din Italia, dansau cu plăcere pe ritmurile exotice ale melodiei Lambada. Şi astăzi, cântecul senzual brazilian ridică lumea de pe scaune, dansând în amintirea primei veri de după comunism.

Cântecul Lambada este produsul grupului pop francez Kaoma, a cărui solistă era frumoasa braziliană Loalwa Braz. A fost lansat în vara anului 1989, când România încă era sub cenzura comunistă. Cântecul a înregistrat un record uluitor:peste 5 milioane de copii au fost vândute în întreaga lume. Versurile au fost inspirate de melodia Llorando se fue, un cântec din regiunea munţilor Anzi, din America de Sud. Videoclipul melodiei a fost filmat, în mare parte, în Bahia, Brazilia. Mişcările senzuale şi mai ales îmbrăcămintea folosită – în timpul anilor’90, pe plajă, fiind popular costumul cu slip tanga – au atras Lambadei denumirea de „dansul interzis”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata