Hernia de disc se tratează în timp record: 20 de minute! Procedura medicală se realizează chiar în România, la Brașov

Persoanele care suferă de hernie de disc pot fi tratate de profesioniști în țara noastră.

Hernia de disc reprezintă o afecțiune de natură neurologică ce se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul măduvei spinării si coloanei vertebrale. Se manifestă prin apariția unor dureri de spate foarte intense în zona respectivă.

Afecțiunea apare în momentul în care o parte sau întregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniază printr-o zona slăbită a inelului fibros a discului intervertebral.

Discul intervertebral este localizat, conform denumirii, intre corpurile vertebrale. El are rolul de a absorbi undele de soc la care este supusa coloana în timpul mișcărilor bruște pe care le efectuăm, în timpul activităților fizice intense

La spitalul Sf. Constantin din Brașov, pacienții care suferă de hernie de disc se pot trata printr-o procedură minim-invazivă, care durează numai 20 de minute și se numește Nucleoplastia.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, afirma Dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin.

Hernia de disc constituie o boală de natură neurologică. Ea afectează, în prezent, un număr mare de persoane.

Mult timp procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teamă și reticență, dar, odată cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă, aceste temeri au fost lăsate deoparte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata