https://romaniinostri.ro/wp-content/uploads/2018/10/Un-dans-mama-fiica-absolut-superb-Lucruri-Interesante.mp4

Este intotdeauna minunat cand reusim sa avem un dialog cu animalele. Necuvantatoarele ne pot surprinde intr-un mod foarte placut, prin reactiile acestora. Este cazul acestui tap, care este insa deranjat de intrebarile acestui barbat si se manifesta intr-un mod foarte amuzant.

Multe se spun despre capre, credintele populare abunda de zicatori si mituri despre aceste animale. In cultura romaneasca, capra are mai mult conotatii negative, pe nedrept am spune, insa la scara globala este mai bine vazuta. Dar haideti sa vedem cine sunt de fapt caprele:

se presupune ca ar fi primele animale domesticite, acum mai bine de 10.000 de ani.
picturi rupestre vechi de 12.000 de ani descoperite in Europa infatiseaza oameni si capre.
la egipteni, capra era un animal venerat pentru prolificitatea ei. Faraonul Cephranes a fost inmormantat impreuna cu 2000 de caprine
caprele domestice se trag din capra salbatica straveche, numita bezoar, originara de pe teritoriul actual al Turciei.
in prezent sunt recunoscute 210 rase de capre domestice.
in sud-estul Asiei inca mai exista capre salbatice.
fac parte din familia Bovidae, fiind singurele reprezentante ale genului Capra.
paradoxal, caprele sunt mai inrudite cu vacile si caprioarele decat cu antilopele si Ibexul.
Ca cele enumerate mai sus, caprele sunt rumegatoare, avand stomacul alcatuit din patru incaperi. Dupa ce este inghitita mancarea, ea este regurgitata mai tarziu si re-mestecata.
Caprele prefera sa caute hrana pe sus decat sa pasca iarba. Tufisurile sunt mai atragatoare decat iarba proaspata, care la randul ei este mai apetisanta decat trifoiul, aflat pe locul intai in preferinte la celelalte ierbivore
Desi se spune ca ele manaca orice, caprele sunt chiar pretentioase. Daca au la dispozitie mai multe optiune, o vor cauta si alege pe cea mai gustoasa, din punctul lor de vedere.
Caprele nu manaca gunoaie, totui dau iama in tomberoane atrase de unele mirosuri. Caprele care ling cutii de metal nu au o pasiune pentru acestea, ci adora gustul dulceag al cleiului cu care este lipita eticheta.
Daca adoptati o capra care sa va consume gazonul, atunci riscati sa ramaneti mai intai fara tufele de arbusti si gardul viu.
sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata