Iată 9 Reguli de viață din Sanscrita veche. Respectă-le pentru a fi un Om cu adevărat fericit

Există o întrebare importantă, care din cele mai vechi timpuri îi frământă pe cei mai inteligenți reprezentanți ai omenirii: ,,Care este sensul vieții?”. Care este adevăratul scop al nostru pe Pământ, de ce suntem aici?

Cel mai probabil, că vei primi răspunsuri diferite de la fiecare om în parte. Unii oameni consideră, că banii îi vor ajuta să găsească răspunsul, deaceea își petrec întreaga viață în căutare.

Alții presupun, că suntem aici cu scopul de a-i ajuta pe alții, deaceea își dedică viața ajutându-i pe cei, care nu se descurcă singuri.

Așadar, ce înseamnă să fii om?

Conform unui text vechi, scris în sanscrită, există 9 reguli pe care să le respecți pentru a fi om, sau mai exact un om fericit. Acestea se aseamănă cu convingerile, care de secole se păstrau de religiile orientale – taoism și budism. Iată care sunt acestea:

9.Vei primi corpul

Este bine sau rău, dar primim un singur corp. Deși, putem avea probleme cu corpul nostru, trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, pentru că suntem mult mai mult decât doar corpul, cu care ne-am născut.

8.Vei învăța

Din clipa în care ne-am născut, ajungem în școala vieții, din care rămânem a fi parte până la moarte. În fiecare zi învățăm o lecție nouă.

7.Nu există greșeli, doar lecții

Creșterea este procesul de încercări și greșeli, experimente. Experimentele ,,nereușite” sunt parte a procesului, la fel ca și experimentele de succes.

6.Lecția se repetă iar și iar, până nu va fi învățată

Deseori vom trece prin aceeași lecție a vieții iar și iar, până când în sfârșit nu o vom învăța. Doar atunci vom trece la următoarea lecție.

5.Lecțiile nu se termină

Lecțiile din viață nu au sfârșit. Atât timp cât respirăm, viața ne va învăța.

4.,,Acolo” nu este mai bine, decât ,,aici”

Trebuie să fim mulțumiți de cine suntem și ce avem ,,aici”. ,,Acolo” poate să arate mai bine, dar îndată ce vei schimba ,,acolo” pe ,,aici”, întotdeauna va fi un alt ,,acolo”, care arată mai bine.

3.Alții sunt ca niște oglinzi

Nu vei putea să urăști sau să iubești ceva în alt om, dacă el nu reflectă ceea, ce iubești sau urăști în tine însuți.

2.Ce faci în viață pentru tine

Ai toate instrumentele și resursele necesare, iar ceea ce faci cu ele depinde de tine. Este alegerea ta.

1.Răspunsurile se află în interiorul tău

Răspunsurile la întrebările de viață se află în tine. Tot ce trebuie să faci este să privești, să asculți și să ai încredere.

Deși acestea pot fi numite reguli, ele sunt mai degrabă o listă de principii de orientare. Viața reprezintă reflecția noastră proprie și dacă ne dorim ca ea să fie bună, trebuie să ducem o viață bună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata