Iată care sunt beneficiile arderii unei frunze de dafin în casa ta. Nici nu știai că sunt atât de eficiente
Secretul unei mâncări gustoase: frunzele de dafin. Această plantă cu un miros şi un gust desăvârşit nu are menirea să dea doar gust mâncării, ci te poate ajuta chiar pe tine. Frunzele de dafin au proprietăţi detoxifiante şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Mai mult, ajută la tratarea infecţiilor, a bolilor respiratorii, dar şi a problemelor cu inima.
Cei care se confruntă cu stări de anxietate şi oboseală pot arde o frunză de dafin, vaporii obţinuţi prin ardere vor da o stare de calm şi relaxare. Nu te adoarme, dar alungă oboseala şi îţi dă o stare de bine. Este aromaterapie!
Inhalaţiile cu dafin pot ajuta în problemele respiratorii, iar un masaj cu ulei de dafin în zona pieptului poate ajuta pe cei are suferă de astm.
Dafinul este recomandat şi celor care au mătreaţă, diabet, probleme cu digestia, cu articulaţiile sau infecţii urinare. O planta minune care ne poate fi de ajutor!
Ai o viata agitata, stresata si esti mereu in miscare? Probabil ai acumulat o multime de stres, iar asta iti poate afecta in timp si sanatatea.
Tensiune, nervozitate, stres, toate acestea dispar cu ajutorul unei plante, respectiv dafinul.
Ai nevoie de doar o frunza de dafin uscata ca sa scapi de toate acestea. Pune-o intr-o scrumiera sau pe o farfurie si las-o sa arda usor, noteaza RTV.net. Zece minute mai tarziu, camera va fi plina de fum parfumat si cu efect terapeutic.
Este dovedit stiintific ca frunzele de dafin prin ardere, elimină substanţe care ajută la relaxarea omului.
Inhalarea acestui fum iti va relaxa corpul, te va detensiona si iti va induce o stare de bine.
Urmeaza acest procedeu cateva seri la rand si te asigur ca in fiecare dimineata te vei trezi odihnit, relaxat si pregatit sa faci fata cu brio oricaror provocari.
BENEFICIILE DAFINULUI
Frunzele de dafin au o aroma placuta, datorita uleiurilor volatile pe care le contin. Bogate in antioxidanti si substante antibacteriene si antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate in preparatele culinare, aducand beneficii atat in procesele de digestie, cat si pentru intregul organism.
Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din gradina sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate si gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape in toate preparatele cu carne, dar si in sarmale vegetariene sau in tot soiul de muraturi si legume in otet.
Frunzele de dafin nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra.
Frunzele de dafin imbunatatesc digestia
Frunzele de dafin se folosesc adesea in preparatele cu carne, in sarmale, tocmai pentru ca imbunatatesc digestia preparatelor grase, cu carne tocata sau prea complexe.
Frunzele de dafin reduc balonarea
Un tratament excelent al balonarii il reprezinta infuzia frunzelor de dafin (o mana de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin in mancare ajuta de asemenea la reducerea senzatiei de balonare care apare dupa masa.
Frunzele de dafin trateaza durerile articulare si reumatismale
Frunzele de dafin se folosesc macerate in ulei de dafin combinat in raport 1:3 cu ulei de catina. Acest ulei se aplica in fiecare seara pe articulatiile dureroase si se acopera cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, pana ce pielea devine usor rosie.