Iată cum poți ucide bacteria care te deranjează și îți provoacă senzația de balonare! Nu vei mai simți stomacul umflat!

Este o bacterie care aduce senzații în corpul tău asemenea unei balonări, însă merge vorba despre o infecție la nivelul stomacului! Consecințele pe care le poate provoca Helicobacter pylori sunt grave!
Dacă ați simțit nereguli în zona stomacului, senzații de balonare, fără a avea motive întemeiate, ar trebui să consultați un specialist și să treceți câteva analize pentru depistarea acestei bacterii din organism!

Dacă totuși analizele dumneavoastră au arătat prezența Helicobacter pylori, atunci începeți cât mai rapid procesul de distrugere a acestei bacterii! O dată ce nu se tratează, aceasta poate duce spre cancer la nivelul stomacului sau ulcer!
Iată ce medicament naturist îți poți prepara și acasă!

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: un castravete; jumătate de pahar cu apă; o lămâie de mărime medie; o lingură plină de ghimbir care este dat prin răzătoare în prealabil; o legătură de pătrunjel; o lingură cu suc de aloe vera.

Pentru început vei curăți coaja de la castravete și-l vei da prin răzătoare. Vei lua un pahar gol în care va trebui să storci zeama de lămâie. După care peste zeama de lămâie vei adăuga toate ingredientele și vei mesteca foarte bine.

Băutura trebuie consumată la fiecare două zile, de dorit în a doua parte a zilei. Efectul acesteia este foarte bun! Veți uita de senzația stomacului umflat!

Infecţia cu Helicobacter pylori este o problemă stringentă de sănătate publică, atât în România, cât şi în alte ţări, ultimele statistici îndicând că bacteria este prezentă la 50-80% din populaţie. Trebuie menţionat însă că infecţia nu este sinonimă cu boala.

Mare parte din cei infectaţi nu manifestă simptome sau prezintă doar unele uşoare. Există însă şi cazuri în care infecţia netratată poate duce la complicaţii severe, cum ar fi ulcerul, cancerul sau limfomul.

Prof. Dr. Camel Kopty, medic primar, directorul departamentului de Medicină Internă, specialist în Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie la Vienna Private Hospital (WPK), ne spune care sunt simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze, ce analize sunt recomandate, care sunt tratamentele standard, precum şi noutăţile în domeniul imunoterapiei, ramură a medicinei care va revoluţiona modul în care este tratat cancerul.

CSÎD: Care sunt cele mai frecvente simptome care să ne pună pe gânduri şi să ne trimită la medic?

Prof. Univ. Dr. Camel Kopty: Această bacterie în sine nu prezintă anumite simptome. Doar inflamarea mucoasei gastrice poate cauza stări de greaţă, aerogastrie, dureri difuze sau mai puternice de stomac. De asemenea, chiar şi atunci când doar mucoasa duodenală e infectată cu Helicobacter pylori, simptomele sunt aceleaşi. Dacă o persoană prezintă simptomele de mai sus sau unul dintre ele şi persistă mai mult de 4 săptămâni, atunci ar trebui să consulte un medic. Dacă există dureri foarte puternice de stomac, nu mai aşteptaţi şi mergeţi de urgenţă la medic. În astfel de situaţii, recomand cu tărie să realizaţi cât mai curând endoscopia (gastroscopia pentru stomac sau colonoscopia pentru colon). Pentru unii pacienţi poate fi o experienţă traumatizantă şi de aceea în cadrul spitalului WPK realizăm endoscopia „soft” (sub anestezie) prin utilizarea echipamentelor HD gastroscopice de ultimă oră.

CSÎD: Ce alte analize sunt recomandate?

Prof. Univ. Dr. Camel Kopty: Cea mai importantă analiză, „de aur” să-i spunem, pentru durerile puternice în zona stomacului şi a duodenului este gastroscopia cu biopsie, fiindcă doar cu ajutorul rezultatelor macroscopice ale acesteia şi cu rezultatele histologice ale biopsiei se poate diagnostica în mod corect infecţia cu Helicobacter pylori în stomac şi duoden.

CSÎD: De ce e important să fie diagnosticată şi tratată rapid infecţia cu H. pylori?

Prof. Univ. Dr. Camel Kopty: Helicobacter pylori este în sine o bacterie des întâlnită, dar este responsabilă 100% de inflamarea mucoasei stomacului, rezultatul acestei inflamaţii însemnând, de la cele mai puţin grav la cel mai grav, gastrită, gastrită erozivă, ulcer, limfom (MALT), gastrită cu celule atipice şi, în final, cancer la stomac.

CSÎD: Care sunt cele mai recente tratamente? Sunt noi studii clinice care să ajute la eradicarea acestei bacterii?

Prof. Univ. Dr. Camel Kopty: Dacă avem confirmarea infecţiei cu Helicobacter pylori şi a diagnosticului de gastrită, vom începe tratamentul cu antibiotice. De multe ori ne confruntăm cu situaţia în care aceasta să fie rezistentă, prin urmare utilizăm şi o metodă specială de monitorizare să vedem dacă terapia cu antibiotice funcţionează. De obicei, tratamentul cu antibiotice ajută în cazurile diagnosticate cu gastrită, gastrită erozivă, ulcer şi limfom (MALT).

Dacă avem confirmarea unui cancer, în niciun caz nu se aplică terapia cu antibiotice. În astfel de cazuri vorbim clar despre un tratament personalizat, specific pacientului. Terapia individualizată depinde de rezultatul histologic şi de rezultatele macroscopice, care se pot determina pe baza următoarelor analize: gastroscopie/ CT abdominal/ RMN/ PET CT. Foarte importante în diagnosticarea corectă sunt rezultatele histologice cu markerii tumorali. Echipa noastră de medici ai spitalului WPK sunt special antrenaţi pentru ceea ce numim medicina personalizată a cancerului – ce implică toate instrumentele de diagnosticare şi tratament ale pacientului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata