Îi ajută pe cei nevoiași

10 metode sa-i ajutam pe cei nevoiasi

Lumea celor saraci pare foarte indepartata fata de a noastra, dar din varii motive este mai aproape decat credem. Pentru oricine dintre noi, pierderea unui loc de munca, decesul sotiei / sotului sau ingrijirea unui copil bolnav poate fi un moment de cumpana. Acestea sunt tragediile pe care oamenii saraci le indura. Ce putem sa facem pentru ei? Uneori si un lucru marunt poate cantarii mult:

Intelege cine sunt oamenii saraci: nu ar trebui sa ne obisnuim cu stereotipuri; afla, de unul singur, care sunt motivele saraciei, si ia in considerare ca fiecare situatie este unica.
Educa-te in privinta persoanelor sarace: o persoana saraca poate fii cineva care si-a pierdut seviciul, un copil, sau are probleme de sanatate. Primul pas este sa-l recunosti ca individ si sa aflii de ce are nevoie. Poti sa-i acorzi atentie si sa-i vorbesti. Multe dintre ele tanjesc dupa afectiune.

Respecta oamenii saraci: ofera-le amabilitatea si respectul tau, ca si pentru prietenii tai, familia sau angajatorul tau. Trateaza-i in acelasi fel in care ai vrea sa fii tratat si tu.

Ofera mancare: este la fel de simplu ca si atunci cand iei cateva senvisuri in plus in drumul spre serviciu. Cand treci pe langa o persoana care iti cere maruntis, ofera-i ceva de mancare. Daca iei masa in oras, pastreaza o portie extra sau comanda un meniu la pachet.

Ofera bani: O metoda directa de a ajuta este sa oferi bani celor nevoiasi. Donatiile pentru organizatiile non-profit se mentin pe termen lung.

Ofera obiecte reutilizabile: in anumite regiuni, colectarea canilor, sticlelor sau obiectelor reutilizabile este, poate, singurul job disponibil pentru cei saraci. Dar este un job onest care necesita initiativa din partea ta.

Doneaza haine: data viitoare cand faci curat pentru garderoba de primavara sau iarna, pune deoparte acele haine pe care nu le mai porti. Daca sunt si intr-o stare buna, aduna-le si doneaza-le unui centru social.

Doneaza o punga de cumparaturi: umple o punga de bunatati nonperisabile si doneaza-le unei cantine din apropierea ta. Poti sa contactezi mai intai aceste cantine si sa le intrebi de ce anume duc lipsa.

Doneaza jucarii: copiii care locuiesc in centre nu au jucarii deloc. Parintii nevoiasi au alte cereri mult mai urgente, iar suma de bani de care dispun o dau pe mancare si haine. De cele mai ori, acesti copii nu au cu ce sa se joace sau cu ce sa-si ocupe timpul. Asa ca ii ajuti daca donezi unui centru jucarii, carti si jocuri. De sarbatori mai ales, aduna-ti prietenii si colegii de serviciu si impachetati cadouri pentru ei.

Fii voluntar la un adapost: adaposturile, centrele sau caminele depind si de persoanele voluntare, de la cei care interneaza persoane batrane pana la cei care servesc masa sau cei care ofera servicii sociale. Uneori, pentru o persoana saraca un astfel de adapost poate fi solutia de moment atunci cand ploua sau cand iau o masa calda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata