Imagini care demonstreaza ca bautura nu este buna pentru femei:)

Stiai ca alcoolul este mult mai daunator in cazul femeilor decat in cel al barbatilor? Uite aici de ce se intampla asta si care sunt urmarile cele mai grave.

Un banc destul de viralizat pe retelele de socializare spune ca „Inainte fetele gateau ca mama, acum beau ca tata”. De aici intelegem ca in ultimul timp femeile incep sa consume bauturi alcoolice din ce in ce mai mult.

Sunt insa cateva lucruri esentiale pe care nu le stiai despre femei si alcool:

Potrivit unui studiu realizat in ultimul an, aproximativ 14 milioane de femei din Marea Britanie au pofta sa consume bauturi alcoolice de circa trei ori pe luna. Pentru femei, aceasta pofta se rezuma la patru pahare de alcool intr-o anumita perioada, insa media ajunge undeva la sase pahare.
Acelasi studiu informeaza ca una din cinci adolescente consuma alcool de pofta, ceea ce poate duce la dezechilibrari grave in interiorul organismului.

La femei, alcoolul este mult mai periculos decat la barbati. Corpul femeilor nu tolereaza alcoolul atat de bine precum cel al barbatilor datorita hormonului de estrogen care in interactiune cu alcoolul poate produce probleme de sanatate mult mai grave. Acest lucru se datoreaza si faptului ca organismul femeilor contine mai putins apa decat cel al barbatilor.
De exemplu, daca un barbat si o femeie consuma aceeasi cantitate de alcool dupa care isi fac analizele de sange, la femeie va aparea o concentratie de alcool mult mai mare decat la barbat pentru ca alcoolul se pierde in apa, iar asa cum spuneam mai devreme, femeia are mai putina apa in organism decat un barbat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata