Imagini care demonstreaza cat de puternica este legatura om-animal…Iubire dincolo de cuvinte!

Animalele noastre de companie nu ne fac doar fericiti, ci si mai sanatosi, mai calmi si poate chiar mai buni. Exista o relatie reciproca de vindecare intre animale si oameni, in special atunci cand impart o legatura foarte stransa.

n ultima decada, studii repetate au aratat faptul ca prin contactul cu caini sau pisici, oamenii isi imbunatatesc sistemul imunitar, le scade tensiunea arteriala, se simt incurajati sa faca miscare, li se imbunatateste stima de sine si sunt mai protejati in fata depresiei. Aceasta relatie scade de asemenea riscul de a suferi de boli de inima, ajuta copiii sa se protejeze in fata unor boli ca astm si alergii si imbunatateste conditia fizica si psihica a persoanelor in varsta.

Si aici ar trebui sa intervina reciprocitatea, pentru ca si oamenii pot fi la fel de benefici prietenilor lor necuvantatori. A mangaia un caine sau o pisica poate reduce presiunea sanguina si nivelul de anxietate in animale, dar si declanseaza productia de serotonina si dopamina ce le confera o stare de bine, relaxare, siguranta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata