Lia Olguta Vasilescu, anunt IMPORTANT pentru PENSIONARI

Legea pensiilor va fi schimbata. Guvernul vrea sa nu mai existe inechitati intre pensionari. Ministrul Muncii a declarat ca in aceasta toamna va fi gata legea. De asemenea, ministerul intentioneaza si scaderea varstei de pensionare pentru mamele care au mai mult de trei copii.

„Sistemul are nevoie de clarificare pentru ca am ajuns in situatia in care persoane care au contribuit 15 ani acum sunt aproape de indemnizatia minima luata de cei care nu au muncit deloc. E clar ca trebuie sa regandim sistemul. Am mai incercat sa carpim legea anul asta fara succes. Am constituit grupul de lucru si suntem in situatia in care cerem de la toate institutiile care gestioneaza pensii date care ne sunt necesare. De semenea, cerem legislatia europeana de la atasatii de munca, toata va fi tradusa sa vedem si cum au gestionat ei sistemul de pensii si dupa ce avem datele bine puse la punct sa avem discutie cu ministerul de finante si sa venim cu o varianta”, a declarat Lia Olguta Vasilescu

„Luam in calcul in primul rand pentru mamele care au mai mult de 3 copii reducerea varstei de pensionare. Este o masura din programul de guvernare. Este de stimulare a natalitatii. Pana la urma si profesia de mama e profesie si statul are nevoie de cresterea natalitatii. Sa ne gandim si la noi cei care avem 40-50 ca trebuie sa fie cineva care sa ne plateacsa pensiile”.

Ministrul Muncii a mai spus ca este adevarat ca 100.000 de pensii speciale au echivalentul a 4 milioane de pensii mici. „Nu m-as referi doar la aparare, ma refer la cele speciale, dar date clare vom avea in perioada urmatoare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata