Masinile pe motorina ar putea fi interzise in Romania. La ce trebuie sa se astepte proprietarii

Curtea Europeana de Justitie ar putea sa ia masuri fata de tara noastra din cauza emisiilor nocive prea mari ale automobilelor pe motorina. Mai multe tari din Europa de Vest au luat masuri impotriva acestor automobile, iar acum urmatoarea pe lista ar putea fi Romania. Vestile ar putea cadea ca niste bombe pentru mai bine de 3 milioane de romani, posesori de masini cu motoare pe motorina.

Director tehnic RAR, Cristian Bucur, a vorbit despre potentialul cancerigen al particulelor emise de autovehiculele cu motor diesel: „Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un invelis de hidrocarburi aromatice si oxizi metalici. Si acestea s-a demonstrat faptul ca au potential cancerigen.” Acesta a mai precizat ca, cel mai probabil, automobilele cu motor diesel nu vor fi interzise brusc in Romania: „Nu cred ca va exista o interzicere totala şi brusca a acestor vehicule.”

Masuri asemanatoare se vor lua, in viitorul apropiat, in orase ca Paris, Madrid si Atena până în 2025. Copenhaga merge si mai departe. Primarul capitalei daneze intentioneaza sa interzica toate autoturismele cu propulsie diesel in centrul orasului incepand de anul viitor. In Bucuresti, s-au scumpit parcarile pentru a-i descuraja pe soferi sa vina cu masina in centru, iar un proiect de lege propune un weekend pe an fara masini.

Sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata