Mergea pe strada cand deodata, s-a prabusit la pamant si a strigat dupa ajutor…Reactiile oamenilor:

Acest experiment are la bază un caz real, petrecut în 2008 în sala de aşteptare a unui spital din New York, când o femeie s-a prăbuşit la podea, incapabilă să mai scoată un cuvânt. Timp de 45 de minute, nimeni din personalul medical al spitalului nu a venit să vadă ce s-a întâmplat cu aceasta. Pur şi simplu au ignorat-o!

Iar atunci când cineva s-a sesizat şi a chemat în ajutor o echipă de infirmieri, era mult prea târziu… femeia decedase. Şase ani mai târziu, câţiva tineri francezi vor să vadă care sunt reacţiile oamenilor atunci când observă un om căzut la pământ, care strigă după ajutor.

Experimentul a fost realizat în două etape. Prima dată, tânărul s-a îmbrăcat în haine modeste, a doua oară la costum, parfumat şi aranjat. În mod şocant, în primul caz nimeni nu s-a oprit să vadă ce i s-a întâmplat acelui om, pe când, în cazul al doilea, lumea s-a îngrămădit să-i sară în ajutor.

Aşa cum spun şi imaginile, în zilele noastre importanţa aparenţelor este foarte mare! Trăim într-o societate dominată de nepăsare şi în care rolul imaginii ne guvernează vieţile din ce în ce mai mult! O societate în care am uitat să mai fim oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata