Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Copilului, viral pe Facebook. Sute de comentarii ironice

Mesajul foarte scurt al președintelui României, Klaus Iohannis, pe Facebook, de 1 iunie, a stârnit un val de comentarii ironice din partea românilor nemulțumiți că șeful statului nu ”s-a obosit” să scrie decât câteva cuvinte pentru copii.

”La mulți ani tuturor copiilor!” – este mesajul foarte sec al președintelui Iohannis, care a devenit imediat viral pe rețeaua de socializare.

După doar 30 de minute de la postarea pe Facebook, mesajul șefului statului avea deja 950 de comentarii, cele mai multe … ironice.- ”Și mai ales celor care au dat in mintea lor, a copiilor!”

– ”Super emoționant mesaj. Ne-a dat cel puțin o lacrimă” (USR Tineret).

– ”La mulți ani și un bilet de avion, sa plece din tara cât mai departe de voi, specialii patriei!”

– ”Mersi Jane! Ești un băiat deosebit”.

– ”Stați cât mai departe de ei!”

– ”Traducere: La mulți ani, copiilor! Nu primiți absolut nimic și doar ne batem joc de voi dar trebuia să scriem ceva azi pe Facebook așa că spor. #RomaniaEducata”.

– ”Ce bine era dacă le spuneați ca le ați creat condiții bune de studiu,locuri de munca,sa numai plece din țara etc!Sunt copii care trăiesc in condiții de mizerie și merg seara nemâncați la dormit. Va Invit sa faceți vizita in sectiile de oncologie ptr copii de aceste fapte avem nevoie!”.

– ”Ce urare seacă… Dar este de înțeles….copii nu au importanță… Mai bine nu transmiteați nimic!”.

– ”La ce viteză are, asta e urarea de anul trecut”.

Mesajul președintei Maia Sandu, apreciat în Republica Moldova

În schimb, mesajul transmis pe Facebook, de 1 Iunie, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost foarte apreciat de cetățenii moldoveni.

”Copiii din Moldova au o președintă care să lupte pentru copilăria lor. Sperăm la așa un lider și în România!” – este unul dintre comentariile cele mai apreciate pe pagina de Facebook a Maiei Sandu.

”Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din Moldova o copilărie fericită. Ce înseamnă asta?

O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță și pace, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci când ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa – cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare – cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rândul lor, vor avea copii fericiți.

Aceasta e realitatea pe care ne-o dorim și în Republica Moldova, de aceea Guvernul a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026, care va fi lansat astăzi, de 1 iunie.

Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

Trebuie să avem grijă de copiii noștri, pentru binele lor și pentru viitorul nostru comun. Detalii despre program găsiți aici: https://bit.ly/3NLxDSC

Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata