Motivul pentru care un primar din România a lăsat sute de oameni fără ajutoare sociale: „Eu dacă mă apuc să mătur și mă aplec amețesc cu totul și mi se rupe”

În România, aproape 250.000 de oameni sunt asistați social. Mulți dintre ei refuză să lucreze, deși li se oferă locuri de muncă și preferă să trăiască din ajutorul social primit de la stat.

Un primar din Botoșani, însă, ajuns la limita răbdării, le-a declarat război leneșilor. Florin Buțura, primarul din Ştefăneşti, a tăiat dintr-un singur foc banii pentru 300 de oameni care nu au vrut să sape, să măture sau să curețe șanțurile.

„Au fost chemați să-și facă orele de muncă în folosul comunității, cei care nu au venit normal că au pierdut ajutorul social. Au fost unele supărări dar și-au revenit. De la 850 la începutul mandatului acum sunt 597”, a declarat Florin Buțura.

„Cum ar veni 27 de ore, două zile jumate. Eu aș face tot posibilul să muncesc, dar cu atâtea boli pe care le am eu… e mărită inima, stomacul, ficatul, „bancreasul „, am mai multe boli. Eu dacă mă apuc să mătur și mă aplec amețesc cu totul și mi se rupe, nu mai am aer”, a fost scuza altui asistat social. Deși este declarat apt de muncă.

Acum, oamenii sunt supăraţi foc pe edil: „La noi aici domn’ primar el taie, el omoară, că ești bolnav, ce-l doare pe el, stă în fotoliu acolo că mori, că trăiești”.

Alții, însă, îi iau apărarea primarului: „Să iasă fiecare la treabă, cum fac eu treabă și muncesc, să facă fiecare”.

Norma de lucru este între două și șapte zile de muncă pe lună iar veniturile sunt între 125 de lei și 527. Acum, aproape 10% din populația orașului primește ajutor social.

Sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata