Mujdeiul de usturoi preparat dupa reteta farmacistului si fitoterapeutului Ovidiu Bojor
Renumitul farmacist si fitoterapeut Ovidiu Bojor recomanda pentru combaterea si tratarea parazitozelor intestinale mujdeiul de usturoi, consumat de trei ori pe saptamana. Mujdeiul trebuie preparat astfel:
Peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine.
Se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.
La final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.
Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi. Acest preparat este ideal pentru potentarea gustului multor preparate, incepand cu preparatele la gratar si pana la sosuri, supe si salate. De asemenea, poate fi un aliat de pret in timpul curelor de slabire intrucat potenteaza aroma preparatelor consumate, fara a aduce calorii in plus. Mujdeiul de usturoi are urmatoarele proprietati:
Are efect diuretic
Accelereaza metabolismul prin stimularea productiei de norepinefrina, neurotransmitator al sistemului nervos, care pune metabolismul in miscare
Ajuta la eliminarea grasimilor din celule
Contribuie la detoxifierea organismului
Regleaza nivelul de zahar din sange, prevenind hipoglicemia
Contine alicina, care scade colesterolul „rau” din sange, precum si insulina
Sursa: bzi.ro