Niciodata sa nu lasi copilul singur cu tatal. Iata care pot fi consecintele :)))

Nu este întotdeauna indicat să lași un copil singur cu tatăl lui, iar dovadă sunt imaginile de mai jos. Această listă a eșecurilor îți va stârni cu siguranță hohote de râs, indiferent că ești părinte sau nu. Dar dacă ești mamă, poate că ar fi mai bine să verifici cum își petrece soțul tău timpul cu copiii, în lipsa ta.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de nicio explicație!

6 lucruri pe care le invata copilul doar de la tata

Tata nu gângăvește cu copilul. Cineva va spune despre existența aici a unei distanțări emoționale și va considera drept un dezavantaj. Cu toate acestea, studiile au arătat că copiii care aud o vorbire normală își dezvoltă mai bine aptitudinile verbale.
Tații preferă jocurile fizice, tactile cu copilul lor, iar mamele sunt mai atrase de jocurile vizuale…și de alintările dulci. Aceste jocuri corporale cu tatăl au un rol foarte important în dezvoltarea echilibrului și a flexibilității corporale.
Cu tata devii independent. Tatăl își lasă bebelușul, mai mult decât mama, să iasă din raza lui vizuală și-i permite să se depărteze mai mult înainte de a-l aduce înapoi. Să fie vorba de interesul stârnit de ziarul de seara? Sau de indiferența în fața pericolului? Câtuși de puțin; el respectă astfel dorința de explorare a copilului.
Tata pune bazele normelor sociale. Bărbatul nu numai îl educă pe copil și desfașoară împreună cu el diferite activități, ci și îi arată un model de comportament al unui bărbat, îi arată ce atitudine trebuie să aibă față de viață și față de femeie.
Tata te învață să fii responsabil. „Sunt bărbat” și „pot face totul” sunt, deci, sinonime. Cu tata nu vei sta mult timp așezat pe podea și privind desenele animate preferate. Cu tata vei învăța ce înseamnă adaptarea socială și cum să-ți asumi responsabilitatea pentru greșelile făcute începând cu vârsta fragedă.
Tatăl promovează modelul masculin pentru copil. Acesta este atent la relația dintre tatăl și mama sa și acesta va fi modelul viitoarei sale familii. Așa că, mai devreme sau mai târziu, copilul îi va urma exemplul tatălui, și nu sfaturile lui. Adică, un tată care obișnuiește să piardă mult timp tolănit pe canapea nu va avea nicio șansă să-i insufle fiului său un mod de viață sănătos.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata