Niciun microbuz sau autobuz nu va circula mâine în România. Peste 3 milioane de oameni vor fi afectaţi de grevă

Ministrul Transporturilor a reușit să-i enerveze pe transportatori astfel că acești au decis ca joi să facă grevă generală. Niciun microbuz sau autobuz de pe rutele inter şi intrajudeţene nu va ieşi pe traseu.

Aproximativ trei milioane de români vor fi afectaţi de greva transportatorilor, având în vedere numărul foarte mare de oameni care circulă cu astfel de mijloace de transport în comun.

Transportatorii au început deja să trimită înştiinţări către prefecturile din ţară pentru a anunţa greva de mâine. În total, aproximativ trei milioane de români vor fi afectaţi de această decizie, potrivit Observator Tv.

Transportatorii l-au anunţat pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, că nu vor asigura transportul până ce nu va retrage un ordin de ministru care le impune reguli foarte dure.

Dupa mai multe ore de discutii aprinse, transportatorii de persoane au anuntat ca nu au ajuns la nicio intelegere, marti, cu ministrul Lucian Sova, care ar vrea in continuare sa le faca rau, modificand Legea 980/2011.

Transportatorii de persoane din Romania sunt nemultumiti de mai mult timp de modul in care ministrul Sova vrea sa modifice Legea 980/2011. Motivul: schimbarile propuse de Sova le-ar da castig de cauza, la apropiatele licitatii pentru atribuirea traseelor, transportatorilor care vor folosi masini noi. Totodata, propunerile lui Sova vor diminua avantajele pe care le au acum la licitatii transportatorii cu experienta, informează ziare.com.

In ultimele saptamani, membrii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au protestat de mai multe ori la usa ministrului Sova si au ingreunat pana peste poate traficul in zona Garii de Nord.

Reprezentantii Confederatiei au declarat pentru Ziare.com ca schimbarile legislative pe care ministrul vrea sa le faca i-ar avantaja doar pe asa-zisii oameni de afaceri care se pregatesc sa investeasca in transportul de persoane ca sa spele bani.

De asemenea, presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, a spus pentru Ziare.com ca se pregateste de greva la Guvern, de vreme ce Lucian Sova refuza sa ii bage in seama pe transportatori, in urma protestelor de la Ministerul Transporturilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata