Nu e nevoie doar de bani pentru a fi bun cu ceilalti. Cea mai minunata lectie de viata in acest video:

Bunătatea e esenţa vieţii noastre, e pace, răbdare și acceptare. Originea bunătății este una divină. Ea derivă din iubire, din iubirea pentru frumos, din iubirea pentru oameni. Acesteia îi sunt asociate calităţi fără de care n-ar fi completă: compasiunea, bunăvoinţa, toleranţa, blândeţea, dărnicia, admiraţia, fiind numai cele mai semnificative.

„Bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi, iar orbul o poate vedea”, spunea Mark Twain. Lumea aşteaptă să vadă și să simtă în noi bunătatea, nu doar să audă vorbele goale pe care le rostim, spunând că suntem buni. Oamenii vor să vadă în noi un exemplu. Însă, grăbiţi să ardă etape în evoluţia lor spre nicăieri, de cele mai multe ori, aceștia nu mai au timp să se aplece asupra nevoilor altora. Să fii bun necesită efort şi înţelegere. Să fii rău nu cere nimic, nici măcar să gândeşti: dai curs pornirilor primitive din tine şi răul este gata făcut.

La naştere, caracterul fiecăruia este o pagină albă, iar modelele urmate ne formează atitudinea. Educaţia este primordială. Poate de aceea părinții ne spuneau povești pline de morală și de eroi care triumfau înaintea răului. Ulterior, întâmplările din viaţă definitivează educația primită și valorile insuflate de părinți. Pe unii, încercările îi fac să fie mai buni. Pe alţii, însă, îi înrăiesc, aceștia neînţelegând nimic din ceea ce trăiesc. Devin egoişti, orgolioşi, invidioşi care ajung să se bucure de răul altora. Deşi nu se poate spune că este mai uşor să fii bun, decât rău, din fericire există oameni care se pun în slujba binelui şi a bunătăţii, indiferent de eforturi, echilibrând astfel balanţa lumii.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata