Nu le mai cumpăra din comerț – 3 Creme pentru torturi și prăjituri
Iată 3 recomandări care vor fi apreciate de toată familia:
1. Cremă de prăjituri cu vanilie
Ingrediente:
150 gr unt
2 fiole esență vanilie
3 albușuri
250 gr zahăr
250 ml lapte de cocos
3 ouă
Mod de preparare:
1. Amestecă zahărul și untul, până obții o cremă omogenă.
2. Adaugă treptat câte un ou și albușurile, amestecând bine după fiecare.
3. Adaugă laptele de cocos și omogenizează.
4. Pune crema la foc mic, aproape de mediu.
5. Adaugă esențele de vanilie, amestecând încet. După zece minute, crema va începe să se îngroașe.
6. Ia-o de pe foc și servește-o cu biscuiți sau folosește-o la prepararea toturilor și a prăjiturilor.
2. Cremă fină de torturi și prăjituri
Ingrediente:
450 ml lapte
4 gălbenușuri
½ pahar zahăr
3 ml esență de vanilie
50 gr făină
Mod de preparare:
1. Freacă gălbenușurile, zahărul și apoi și făina cu o lingură de lemn.
2. Adaugă vanilia și omogenizează.
3. Adaugă laptele fierbinte, treptat, amestecând de fiecare dată.
4. Pune totul pe aragaz la foc mediu și amestecând constant. Când compoziția începe să se îngroașe, dă focul la minim.
5. Când nu se mai scurge de pe lingură, crema e gata.
3. Cremă de ciocolată pentru prăjituri
Ingrediente:
500 ml lapte
150 gr zahăr
50 gr făină
100 gr cacao pudră
60 gr unt
5 gălbenușuri
2 lingurițe esență rom
Mod de preparare:
1. Adaugă ¾ din lapte într-o crăticioară care nu se lipește, la foc mediu. Amestcă încet și ia cratița de pe foc când laptele începe să dea în clocot. Lasă să se răcească.
2. Bate zahărul și gălbenușurile cu mixerul, la viteză medie-mare, într-un bol mijlociu, timp de vreo 5 minute – până obții o cremă omogenă și destul de groasă. Adaugă apoi treptat jumătate din laptele fiert și răcit, amestecând în continuare. Procedează la fel cu făina și apoi cu pudra de cacao.
3. Peste restul de lapte adaugă crema obținută. La foc mediu – mic, amestecă mereu până când începe să fiarbă. Micșorează la maximum focul, adaugă treptat laptele rămas nefiert, amestecând. Când ai pus tot laptele, ia de pe foc, adaugă esența, mută totul într-un vas de sticlă și lasă să se răcească.
4. Dacă ai de gând să o folosești după un timp, acoperă crema cu o folie de plastic și păstrează-o la frigider, nu mai mult de 5 zile. Cu ingredientele menționate vei obține 500 gr de cremă.
DISCLAIMER!! Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.