O batrana a crescut timp de 6 ani un urs in curte, dandu-i taietei in fiecare zi. Ce s-a intamplat cand animalul s-a facut mare

O batranica din China a tinut un urs in curte timp de sase ani. L-a luat cu ea acasa cand era un pui firav si l-a crescut, dupa cum povesteste, cu lapte si miere, iar mai apoi cu…taietei.

Mos Martin s-a facut, insa, atat de mare, incat nu mai incapea in cusca. Asa ca femeia, cu parere de rau, a hotarat ca a venit vremea despartirii.

Cu inima stransa, asa i-a primit in curtea sa femeia in varsta de 76 de ani dintr-un sat din sud-vestul Chinei pe angajatii de la politia animalelor si de la o rezervatie.

A chemat autoritatile pentru ca ursuletul de-o schioapa, pe care l-a adus acasa in urma cu sase ani, pe cand era pui, s-a facut acum inalt de aproape doi metri si 150 de kilograme.

Povesteste ca l-a vazut la cineva care voia sa-l vanda la circ. Si i-a fost mila de animalul firav care, pe atunci, abia daca avea 40 de centimetri si putin peste patru kilograme. Stia ca nu este tocmai legal, dar i-a propus negustorului fara scrupule sa-i dea ei ursuletul. Si au batut palma pentru aproximativ 17 dolari.

In tot acest timp l-a crescut ca pe propriul copil.

Proprietara ursului: “L-am hranit cu miere si lapte. Cand a mai crescut, i-am dat taietei, doua pachete pe zi. Apoi l-am hranit cu ce mai aveam prin casa. Dupa sase ani, s-a facut atat de mare, incat nu mai incapea in cusca. Acum e timpul sa aiba autoritatile grija de el.”

Cand si-a dat seama ca ghearele ursului au crescut si avea dinti ascutiti, a adus acasa mesteri, care i-au facut o cusca pentru neobisnuitul animal de companie.

Proprietara ursului: “Ma temeam ca ar putea sa iasa din curte si sa-i raneasca pe copiii din sat.”

Mos Martin a fost amortit cu o cantitate mica de anestezic, apoi transportat intr-o rezervatie pentru ursi.

Dupa anii petrecuti in captivitate, animalul nu mai poate trai in salbaticie, spun specialistii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata