O doctorita si-a publicat fluturasul cu salariul de 2400 euro pe Facebook cu mesajul: „De acum, dragi colegi, cand intindeti mana dupa plic, uitati-va in ochii celui din fata”

O doctoriță si-a publicat fluturașul cu salariul de 2400 euro pe Facebook cu mesajul: „De acum, dragi colegi, cand intindeti mana dupa plic, uitați-va in ochii celui din fata”

Anca Muresan e medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca si si-a publicat fluturasul de salariu pe Facebook, ca sa arate ca intr-adevar salariile medicilor au crescut substantial in ultima luna: castiga 11.200 de lei, cu tot cu o garda suplimentara intr-o zi de sambata.

„Asa cum am spus, revin cu fluturasul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 garda suplimentara de sambata: 11.242 Ron, scrie actualdecluj.ro. Tinand cont ca am postat de curand ca venitul meu pe luna trecuta a fost de 6065 Ron, nu pot sa nu spun ca venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt inca multe de facut si corectat, insa nu putem fi ipocriti si sa nu recunoastem maririle acordate”, a notat aceasta.

Postarea doctoritei a starnit o intreaga dezbatere dupa ce a fost distribuita de zeci de persoane. Aceasta a relatat cum in urma cu cateva zile fiica unei paciente operate de ea a insistat sa-i inmaneze doctoritei o suma de bani, „o mica atentie”. „Am intrebat-o cati ani a muncit mama si cati bani a platit pentru asigurarile de sanatate, pentru ca atunci cand va avea nevoie de servicii de sanatate sa le primeasca gratuit… 28 de ani grei de munca, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia sa ma plateasca.

Nu mai merge asa…datoria statutului roman este sa isi respecte cetatenii, medicii au primit niste salarii decente incepand cu aceasta luna, asa incat de acum, dragi colegi, atunci cand intindeti mana dupa plic, uitati-va in ochii celui din fata”

Asa cum am spus, revin cu fluturasul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 garda suplimentara de sambata: 11.242 Ron.

Medicul Anca Muresan face precizarea ca nu este simpatizant PSD sau alt partid din Romania , pentru ca toti au ajutat , adica ma refer la toate partidele din Romania a ajutat sa ajunga in acest hal .
Pentru ca postarea mea cu fluturasul de salariu naste fel si fel de pareri, daca conteaza si va intereseaza vreau sa transmit cateva clarificari:

Nu sunt simpatizant PSD… nu am fost si nu ma preocupa acest aspect. Prin postarea mea am dorit doar sa risipesc haosul creat cu aceste mariri salariale atat de mult trambitate.

Am fost mintiti de PSD, prin faptul ca aceste mariri nu sunt asa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de cresteri, ci de scaderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construieste nimeni…coruptia roade din temelii acest sistem de prea multa vreme, nepermis de multa…

Medicii au fost umiliti zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost incalcate adeseori si frica a dominat totul… Nu pot vorbi in numele nimanui, pot spune doar ca acum atat am primit eu, un medic care nu ia spaga si pentru care aceasta marire conteaza. Poate este iluzorie, poate in cateva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va creste atat de mult incat nici nu vom mai simti aceste cresteri. Sunt multe inechitati salariale aparute odata cu aplicarea acestei legi, asa incat cred ca batalia trebuie continuata. Sistemul sanitar romanesc trebuie restructurat si reformat… nu trebuie sa inventam roata, avem destule modele in jurul nostru, trebuie doar sa existe dorinta.

E nevoie stringenta de infrastructura in sanatate, e nevoie de medici onesti, bine pregatiti si respectati… E nevoie de societatea civila care sa ne sustina, oamenii care sa inteleaga cu adevarat importanta si locul medicului in societate. Sunt inca multe de facut, dar din pacate sunt prea numerosi cei care se lamenteaza doar pe FB, asteptand ca doar unii sa actioneze… iar atunci cand o fac… incep carcotelile.Nu e usor, nu e deloc confortabil, dar mi-am asumat acest lucru si merg inainte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata